Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουνίου 05, 2013

Απίστευτο και όμως συμβαίνει στην Λευκάδα! «Υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης» στον Άγιο Μηνά - Μέρος 2!


 Κατερίνα Μεσσήνη

Άναυδοι έμειναν περαστικοί αλλά και καταστηματάρχες της περιοχής σήμερα όταν αντιλήφθηκαν τι συνέβη το πρωί στον Άγιο Μηνά. Μετά την έντονη κριτική και αντίδραση των πολιτών στην κατασκευή για τους υπόγειους κάδους μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Μηνά η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να επανορθώσει.

Έτσι το πρωί εργοτάξιο του Δήμου έβαλε μπρος να γκρεμίσει την κατασκευή η οποία «εκ παραδρομής» ξέφυγε λίγο από τον γενικότερο σχεδιασμό για τους υπόγειους κάδους και για τους μεν θύμιζε «Ηρώο Πεσόντων» για τους δε κρυβόταν πίσω από την κατασκευή εξέδρα για τις επερχόμενες εκλογές. Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν, να τα δούμε όμως και με λίγο χιούμορ γιατί αλλιώς πολλά θα ήταν αυτά που θα μπορούσαν να γραφούν.... .
Να θυμίσουμε ότι  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είχε δώσει εξηγήσεις γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση μας ξέφυγε λίγο το θέμα: Όταν αρχίσαμε να βάζουμε τους υπόγειους κάδους κανείς δεν είχε στα χέρια του τα σχέδια από που περνάνε οι παλιές αποχετεύσεις, τα καλώδια της ΔΕΗ κλπ. Όταν φτάσαμε στον Άγιο Μήνα βρήκαμε σωληνώσεις αποχέτευσης. Κανείς δεν ήξερε αν δουλεύουν. Διαπιστώθηκε εκ των υστέρων ότι δεν χρησιμοποιούνται και θα παρέμβει ο εργολάβος για να κατεβούν οι κάδοι, είπε. Εάν κρίνει κανείς από τα όσα συνέβησαν σήμερα μάλλον συνεχίζουν κάποιοι να δουλεύουν στα τυφλά. Ο εργολάβος παρενέβη προκειμένου να γίνει η υπογειοποίηση όπως προβλέπεται, δεν έλειψαν όμως και σήμερα τα παρατράγουδα και τα ευτράπελα διότι εκεί που πήγαμε να διορθώσουμε την ζημία κλασσικά ελληνικά δημιουργήσαμε άλλη μια. Κατά λάθος βέβαια διότι  εκεί που νομίζαμε ότι ο σωλήνας ύδρευσης βρίσκεται λίγα μέτρα παραπέρα από εκεί που σκάψαμε, τελικά μας πρόεκυψε να είναι εκεί που σκάψαμε, με αποτέλεσμα να σπάσει ο σωλήνας ύδρευσης, ο δρόμος να πλημμυρήσει και για να προλάβουμε κάτι χειρότερο δόθηκε εντολή για διακοπή νερού.
Οι καταστηματάρχες χαριτολογώντας, γιατί πως αλλιώς να δει κανείς πλέον αυτή την υπόθεση, είπαν και ένα «ευχαριστώ» γιατί τα νερά που εκτοξευτήκαν βοήθησαν τουλάχιστον να καταλαγιάσει η σκόνη.  
Είναι προφανές ότι συνεχίζουν οι αρμόδιοι να λειτουργούν στα τυφλά, χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό. Τραγελαφικό από την μια, άκρως αποκαλυπτικό από την άλλη. Σε λίγες ώρες, μέρες, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και εκ των υστέρων θα ακούσουμε άλλη μια φορά ότι δεν πειράζει, αυτά συμβαίνουν, δεν υπάρχουν σχέδια, φταίνε οι άλλοι και ποτέ εμείς... Δημόσιο Το Μεγαλείο Σου! Για τις απίθανες ιστορίες του ελληνικού Δημοσίου έχει χυθεί πολύ μελάνι τα τελευταία χρόνια. Ιδού άλλη λίγη μελάνι.  

lefkasnews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου