Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2013

«Σε πλήρη εξέλιξη το έργο Ι ΜΑΚΕ του Δήμου Πρέβεζας»

Πρέβεζα, 28 Ιουνίου 2013 – Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο ‘’I ΜΑΚΕ’’ του Δήμου Πρέβεζας ο οποίος είναι εταίρος του έργου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα - Ιταλία 2007- 2013.


Το έργο που αποτυπώνει το αξιόλογο πολιτιστικό  απόθεμα που διαθέτει η περιοχή  κορυφώνεται μέσα από πρωτότυπες καλλιτεχνικές εκφράσεις - Video dance, Photography installations, Documentary review και Original music score - με το τριήμερο φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα το διάστημα 30, 31-08 και 01-09-2013. Κύριος στόχος είναι η διαμόρφωση μιας νέας εικόνας και η προώθηση μιας νέας πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητας για την Πρέβεζα.
Σχετικά με τις δράσεις που θα πλαισιώσουν  το Φεστιβάλ και βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες:

Original music score
Εθελοντές νέοι συνεργάζονται στενά και  έχουν προχωρήσει στη σύνθεση  σημαντικού τμήματος της πρωτότυπης μουσικής που θα επενδύσει φιλμ με θέμα την Πρέβεζα, τους αρχαιολογικούς της χώρους, τη νεώτερη ιστορία και την παράδοσή της. Η συμμετοχή είναι μεγάλη και τα εργαστήρια συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να ολοκληρωθεί η μουσική επένδυση του φιλμ που θα προβληθεί στο μεγάλο Φεστιβάλ IMAKE στην Πρέβεζα τον Αύγουστο και τα τέλη Σεπτεμβρίου στο αντίστοιχο Φεστιβάλ της Ιταλίας.

Video Dance
«Χορεύοντας»  τον πολιτισμό του παρελθόντος  του παρόντος και του μέλλοντος  της Πρέβεζας οι εθελοντές χορευτές αποτελούν μια ομάδα με κοινό στόχο την ανάδειξη της περιοχής μέσα από τη γλώσσα του σώματος. Οι τοπικές Σχολές Χορού, με το αξιόλογο δυναμικό που διαθέτουν συμβάλλουν σημαντικά για την παραγωγή ενός σημαντικού κι αξιόλογου αποτελέσματος το οποίο θα παρουσιαστεί ζωντανά στη σκηνή του Φεστιβάλ αλλά και θα αποτελέσει ένα μοναδικό video clip που θα αποτυπώνει την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής

Photography installations
Οι εθελοντές φωτογράφοι απαθανατίζουν συνεχώς όσα το γρήγορο βλέμμα μας δεν παρατηρεί σε μια πόλη που ζούμε καθημερινά. Οι πρώτες φωτογραφίες έχουν ήδη «στεγνώσει»… και η αντικειμενικότητα του φακού είναι καταλυτική.
Η μεγάλη έκθεση φωτογραφίας στην Πρέβεζα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του τριήμερου Φεστιβάλ.
Καθώς η  φαντασία, η θέληση, το ταλέντο και  η δημιουργικότητα δεν έχουν  ηλικία αλλά και για να μπορούν  όλοι οι πολίτες του Δήμου Πρέβεζας να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα, οι δηλώσεις συμμετοχής ανοίγουν και πάλι. Οι τεχνικές προδιαγραφές του έργου έχουν διαφοροποιηθεί και πλέον ο περιορισμός της  ηλικίας δεν αποτελεί κριτήριο αποκλεισμού. Δηλώστε συμμετοχή έως 10 Ιουλίου και εκθέστε τη δική σας οπτική για την πόλη σας.

Documentary review
Τα εργαστήρια ντοκιμαντέρ που υποστηρίχτηκαν εντατικά από επαγγελματίες της τηλεοπτικής παραγωγής και της φωτογραφίας ολοκληρώνονται άμεσα. Τα πρώτα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει και όλες οι οδηγίες που δόθηκαν στα εργαστήρια τώρα εφαρμόζονται στην πράξη. Η δυσκολία να αποδοθεί στο φακό η μοναδικότητα της περιοχής αποτελεί πρόκληση… τα πλάνα, όμως, από την πόλη και τον παλμό των ανθρώπων είναι μέχρι στιγμής εξαιρετικά και αναμένουμε όλοι το τελικό μονταρισμένο υλικό που θα αποτελέσει το ντοκιμαντέρ προβολής της πλούσιας πολιτιστικής ταυτότητας του Δήμου Πρέβεζας.

Ο δήμος  Πρέβεζας απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα  σε όλους τους πολίτες της Πρέβεζας να συμμετέχουν με οποιαδήποτε μορφή τέχνης διαθέτουν στο μεγάλο Φεστιβάλ πολιτισμού IMAKE. Δημιουργώ, παράγω και προβάλλω έργο. Αποτελεί μέρος της πολιτιστικής ιστορίας του τόπου μας.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής ως εθελοντής παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου www.imakepreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου