Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουνίου 25, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στο δρόμο της αποκατάστασης και ο Κούκος

Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση του παλιού χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων στον Κούκο της Τοπικής Κοινότητας Νικόπολης . Πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση προϋπολογισμού 1.900.000 (ενός εκατομμυρίου 900 χιλιάδων) ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος Κλιματικής Αλλαγής. Το έργο με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης οκτώ μηνών περιλαμβάνει εκτεταμένη αποκατάσταση και περίφραξη του χώρου, δεντροφυτεύσεις καθώς και παραγωγή βιοαερίου από τα απορρίμματα που βρίσκονται θαμμένα στην χωματερή.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής αλλά και του οικοσυστήματος του Αμβρακικού. «Καταφέραμε με το κλείσιμο της χωματερής να λύσουμε ένα πρόβλημα που υπήρχε στην περιοχή για περίπου 50 χρόνια» τόνισε ο κ. Μπαΐλης και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η χωματερή γειτνίαζε με τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και του Μνημείου του Αυγούστου, προκαλώντας την υποβάθμισή τους.
Ο κ. Μπαΐλης είπε ακόμη ότι η έναρξη των εργασιών αποκατάστασης της χωματερής σχολιάστηκε θετικά στη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο πολιτισμού για την ένταξη της αρχαίας Νικόπολης στα προστατευόμενα μνημεία της Ουνέσκο. «Πρόκειται για έργο πολιτισμού» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πρέβεζας, συμπληρώνοντας ότι σε λίγους μήνες η εικόνα της έκτασης, όπου επί δεκαετίες γίνονταν η εναπόθεση των απορριμμάτων του Δήμου θα είναι εντελώς διαφορετική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου