Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τονωτική ένεση αναζητούν δεκάδες επιχειρήσεις



Τονωτική ένεση αναζητούν δεκάδες επιχειρήσεις της Πρέβεζας που κατέθεσαν αίτηση στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και που αφορά την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου και Υπηρεσιών.
Στην Πρέβεζα κατατέθηκαν 230 αιτήσεις αριθμός που δείχνει το υψηλό ενδιαφέρον και την βούληση πολλών να επενδύσουν αυτή τη δύσκολη περίοδο για την οικονομία και τη χώρα, αξιοποιώντας όμως την επιχορήγηση που φτάνει και στο 60% της επένδυσης.

Σε επίπεδο χώρας οι 23.045 αιτήσεις υπερκαλύπτουν τέσσερις φορές το διαθέσιμο προϋπολογισμό των 456 εκ. ευρώ. Για την Ήπειρο που κατατέθηκαν συνολικά 1057 προτάσεις έχουν προβλεφθεί να δοθούν 22,5 εκ. ευρώ ως επιχορήγηση, ποσό μικρό με βάση το ενδιαφέρον.

Στην Πρέβεζα κατατέθηκαν 28 προτάσεις στον τομέα του τουρισμού, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι πολίτες αποφασίζουν να επενδύσουν στον συγκεκριμένο τομέα, ο οποίος θεωρείται ότι μπορεί να παίξει τον ρόλο της ατμομηχανής στην ανάπτυξη της περιοχής. 

Σημαντικός είναι και ο αριθμός των 72 επενδυτικών σχεδίων που κατατέθηκε και στη θεματική ενότητα «Εμπόριο-Υπηρεσίες» ενώ λιγότερες είναι οι προτάσεις για την κατηγορία «Μεταποίηση» που φτάνουν τις 30. 

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από υφιστάμενες επιχειρήσεις υπάρχει ενδιαφέρον για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι οι πολίτες διαπιστώνουν ότι οι συνθήκες δυσκολεύουν στην αγορά εργασίας και στην προσπάθεια τους να βγουν από το αδιέξοδο αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δικής τους επιχείρηση. 

Η αξιολόγηση και το πόσο αυτή θα διαρκέσει θα κρίνει και το πότε θα επιλεγούν οι επενδύσεις που θα επιχορηγηθούν, ενώ όλοι ελπίζουν να μην τραβήξει σε μάκρος αυτή η διαδικασία

Δ.Ρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου