Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Ιουλίου 27, 2013

Διοικητής της 6ης ΥΠΕ "Κίνδυνος κατάρρευσης του Νοσοκομείου Πρέβεζας"

Πολλά τα προβλήματα, δύσκολη η λύση... Νοσοκομείο στην εντατική που κρατείται ζωντανό με οξυγόνο. Με αυτές τις φράσεις ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Κατσίβελας περιέγραψε την κατάσταση του Νοσοκομείου Πρέβεζας.
Σε δηλώσεις που έκανε στα Γιάννινα, μετά την επίσκεψή του στα τοπικά νοσοκομεία κι απαντώντας σε ερωτήσεις του Epiruspost.gr εξήρε την προσπάθεια που κάνουν οι διοικήσεις και το προσωπικό όμως ήταν εμφανής η αγωνία για το Νοσοκομείο Πρέβεζας όπου τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται.
"Θα ήθελα να επισημάνω ότι στα Γιάννινα διοικήσεις και εργαζόμενοι κάνουν εξαιρετική δουλειά. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει πολλά προβλήματα. Όμως έχει δομές και προσφέρουν υπηρεσίες στους πολίτες. Αναμφίβολα πρέπει να βελτιωθούμε.
Το πλαίσιο είναι εξαιρετικά ασφυκτικό. Οι μονάδες υγείας στα Γιάννινα είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Τα νοσοκομεία μας τα καταφέρνουν στις ασφυκτικές πιέσεις που υπάρχουν εξ αιτίας της κρίσης», σημείωσε ο κ. Κατσίβελας.
Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ αναγνώρισε τα πολύ σοβαρά προβλήματα στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας και ναι μεν είπε ότι δεν μπαίνει θέμα κλεισίματος αλλά υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του νοσηλευτικού ιδρύματος.
«Το Νοσοκομείο της Πρέβεζας έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στελέχωσης κάποιων τμημάτων. Ειδικά της Παθολογικής η οποία κατέρρευσε. Εκεί είναι το μεγαλύτερο. Οι Παθολογικές Κλινικές είναι ο πνεύμονας σε κάθε νοσοκομείο» σημείωσε ο κ. Κατσίβελας και συμπλήρωσε πως οι διοικητικές πράξεις που έγιναν δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Ενδεικτικό είναι ότι στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επικουρικούς γιατρούς δεν ανταποκρίθηκε κανείς.
«Για κάποιο χρονικό διάστημα πρέπει να κάνουμε ακροβασίες για να στηρίξουμε αυτό το νοσοκομείο και πρέπει να καταλάβουν όλοι και παράγοντες και πολίτες ότι κάποιες φορές πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που δεν είναι ευχάριστες αλλά μόνο έτσι μπορεί να μείνει το νοσοκομείο ανοιχτό» σημείωσε και στην ερώτηση του Epiruspost αν υπάρχει κίνδυνος κλεισίματος η απάντησή του ήταν:
«Σαν νοσοκομείο όχι, αλλά μπορεί να καταρρεύσει λειτουργικά αν εμείς τις πολύ βασικές ειδικότητες δεν μπορέσουμε να τις καλύψουμε».
Εκρηκτική λοιπόν η κατάσταση και δύσκολα αντιμετωπίσιμη.
Τι μέλλει γενέσθαι λοιπόν;
«Το νοσοκομείο θέλει οξυγόνο τώρα. Παίρνουμε αποφάσεις που δεν ευχαριστούνε αλλά μόνο έτσι μπορούμε να το κρατήσουμε ανοιχτό. Το κρατάμε στην εντατική και με οξυγόνο. Όταν υπάρχει μία Παθολογική που μένει μόνο με τον Διευθυντή αυτό είναι έκτακτο γεγονός και εκεί παίρνουμε έκτακτες αποφάσεις», κατέληξε ο κ. Κατσίβελας.
Παράλληλα Μέλη της  Επιτροπής Αγώνα Υγείας στην Πρέβεζα  στα πλαίσια ενημέρωσης των πολιτών  του νομού για τις εξελίξεις  στο χώρο της Υγείας  και της  εκδήλωσης που διοργανώνεται  την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013 στις 9μμ στην παραλία Πρέβεζας (Δικαστήρια) περιόδευσαν  και ενημέρωσαν :
Την Τρίτη  23 Ιουλίου κατοίκους στα χωριά  Κανάλι, Νέα Σαμψούντα,  ΝέαΣινώπη,Αρχάγγελο όπου συναντήθηκαν και με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων
Την Τετάρτη  24 Ιουλίου τα καταστήματα της  αγοράς  της πόλης  της Πρέβεζας
Την Πέμπτη 25 Ιουλίου τους κατοίκους στα  χωριά Τύρια, Θεσπρωτικό, Ριζοβούνι, Παπαδάτες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου