Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουλίου 09, 2013

Επιχείρηση για γερά νεύρα… Πόλεμος αντοχής με τους επικίνδυνους κακοποιούς

Υπομονή, αντοχή και γερά νεύρα... Αυτά είναι τα απαραίτητα στοιχεία της γιγαντιαίας επιχείρησης για τον εντοπισμό των Αλβανών κακοποιών στα βουνά της Ηπείρου.
Για πέμπτο βράδυ απόψε, οι αστυνομικές δυνάμεις είναι παρατεταγμένες και έτοιμες για δράση με την πρώτη κίνηση που θα γίνει...
Οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι απέναντί τους δεν έχουν εύκολους στόχους. Ο Μάριον Κόλα, αρχηγός της ομάδας που δραπέτευσε από τις φυλακές των Τρικάλων και ο Ιλίρ Κούπα, δεξί του χέρι, είναι από τους πιο σκληρούς κακοποιούς που έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα.
Επί τέσσερις μήνες άλλωστε καταφέρνουν να ζουν κυνηγημένοι σαν τα αγρίμια και να ξεγλιστρούν κάτω από τα δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας. Στο διάστημα αυτό κατάφεραν να χτυπήσουν την Εθνική Τράπεζα στη Λάρισα και να φύγουν με λεία ενός εκατομμυρίου ευρώ... Δεν δίστασαν δύο φορές να σκοτώσουν...
Έτοιμοι κι αποφασισμένοι για όλα. Το 2010 ο Μάριον Κόλα, όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς έλεγε ότι «την επόμενη φορά δεν θα με συλλάβετε... Ή θα με σκοτώσετε ή θα σας σκοτώσω».
Ο Κόλα είχε εμπλακεί το Φεβρούαριο του 2010 σε επεισόδιο με αστυνομικούς στο Μαρούσι. Ο καταζητούμενος είχε αρχικά αρνηθεί να σταματήσει σε έλεγχο ενώ στη συνέχεια μαζί με το συνεργό του είχε καταφέρει να αφοπλίσει τους αστυνομικούς και να διαφύγει με τα όπλα τους. Ένα 24ωρο αργότερα, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν από την αστυνομία στην περιοχή του Βύρωνα.
Οι κακοποιοί, όταν τους αντελήφθησαν, άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών, εκτοξεύοντας παράλληλα εναντίον τους πέντε χειροβομβίδες από τις οποίες εξερράγησαν οι δύο. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πραγματική μάχη και να σκοτωθεί σε αυτή 25χρονος Αλβανός που εργαζόταν κοντά στο σημείο της συμπλοκής.
Υπομονή και γερά νεύρα λοιπόν. Αυτό είναι υποχρεωμένοι να κάνουν οι εκατοντάδες αστυνομικοί που βρίσκονται παρατεταγμένοι σε κάθε γωνιά της επίμαχης περιοχής.
Μέχρι τώρα όσο και αν σφίγγει ο αστυνομικός κλοιός στην ελληνοαλβανική μεθόριο οι φυγάδες δεν δίνουν σημεία ζωής, προσπαθώντας να κάνουν τους αστυνομικούς να πιστέψουν ότι έχουν καταφέρει να περάσουν τα σύνορα!
Όμως οι αξιωματικοί της Ηπείρου πιστεύουν βάσιμα ότι οι δύο επικίνδυνοι δραπέτες βρίσκονται στην περιοχή. Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχουν κάποιον συνεργό ο οποίος τους παρέχει κατάλυμα και φροντίζει να τους εφοδιάζει με τα απαραίτητα. Έτσι μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι επί πέντε μέρες δεν έχουν κάνει την παραμικρή κίνηση, δεν έχουν αφήσει ούτε ένα ίχνος.

epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου