Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Ιουλίου 14, 2013

Αδιάκοπο το κυνήγι της ΕΛΑΣ για τους επικίνδυνους κακοποιούς

Εξακόσιοι περίπου αστυνομικοί και ειδικά εκπαιδευμένες δυνάμεις εξακολουθούν να χτενίζουν τα βουνά της Ηπείρου προκειμένου να εντοπίσουν τους δύο επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν από τον κλοιό της Ναυπακτίας χρησιμοποιώντας τρία κλεμμένα αυτοκίνητα κι ένα μηχανάκι.
Η αστυνομία θεωρεί ότι οι καταζητούμενοι βρίσκονται ακόμα στη χώρα μας και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ενημερώνονται από ανθρώπους τους για τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ για την υπόθεσή τους. Έτσι παραμένουν κρυμμένοι σε ασφαλές κρησφύγετο πιστεύοντας ότι ο χρόνος που περνάει είναι υπέρ τους.
Η αστυνομία ωστόσο είναι αποφασισμένη να μην χαλαρώσει ούτε στο ελάχιστο, τον ασφυκτικό κλοιό που έχει δημιουργήσει από στεριά και θάλασσα αλλά και τους συνεχείς ελέγχους σε ερημωμένα σπίτια και αγροτικά καταλύματα.
«Είναι εθνικό θέμα η σύλληψη των κακοποιών, είναι ζήτημα αξιοπρέπειας πρώτα για την ελληνική αστυνομία και μετά για τη χώρα» ανέφερε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σε συνάντηση που είχε με τους Ηπειρώτες αξιωματικούς στην Κέρκυρα. Στη συνάντηση μετείχαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κώστας Τρομπούκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας Γιώργος Λελοβίτης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Ανδρέας Παπιγκιώτης.
Εν τω μεταξύ οι ελληνικές αρχές εξακολουθούν να μην έχουν καμία βάσιμη πληροφορία για στίγμα της ομάδας των επικίνδυνων κακοποιών στην Αλβανία.
Στη γείτονα χώρα άλλωστε ορισμένα από τα μέλη της ομάδας του Μάριαν Κόλα είναι καταζητούμενοι καθώς το 2005 είχαν ληστέψει το σπίτι της κόρης του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Σαλί Μπερίσα.
Από την έρευνα της αλβανικής αστυνομίας, απομονώθηκαν κάποια δαχτυλικά αποτυπώματα δύο ανδρών, ένας από τους οποίους ήταν ο Φάτος Σούλα, δραπέτης από τις φυλακές Τρικάλων και στενός συνεργάτης του Κόλα.
Σύμφωνα με την ασφάλεια Αττικής, ο Σούλα θεωρείται ο αρχηγός σε παρακλάδι της συμμορίας που έλεγχαν ο Μάριαν Κόλα και ο νεκρός πλέον Φλαμούρ Λίκα.
Το παρακλάδι αυτό ευθύνεται για 30 ένοπλες ληστείες σε Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, ενώ μετά την ομαδική απόδραση από τις φυλακές των Τρικάλων, ο Σούλα, σύμφωνα με την Real News, κατά πάσα πιθανότητα διέφυγε στο Κόσοβο

epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου