Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Ιουλίου 06, 2013

Το μηχανάκι φωτίζει τις κινήσεις των επικίνδυνων κακοποιών… Ευρεία αστυνομική επιχείρηση τις επόμενες ώρες

Είκοσι τρία χιλιόμετρα διένυσαν με το μηχανάκι οι δύο επικίνδυνοι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων. Τόση είναι η διαδρομή από τη Γλυκή όπου εγκατέλειψαν το κλεμμένο όχημα μέχρι το χωριό Φροσύνη Σουλίου όπου βρέθηκε το μηχανάκι που είχαν κλέψει από κάτοικο του χωριού.
Το μηχανάκι βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από δυνάμεις των ΕΚΑΜ που οργώνουν την περιοχή. Στο σημείο εκείνο ο δρόμος γίνονταν πλέον αδιέξοδος κι αυτός είναι ο λόγος που υποχρέωσε τους δύο δραπέτες να το εγκαταλείψουν.
Από κει είναι πλέον βέβαιο ότι κινήθηκαν πεζοί. Στα άγρια κι απάτητα βουνά του Σουλίου και μέσα από δύσβατα μονοπάτια, μακριά όμως από κατοικημένες περιοχές και τα σημεία όπου χθες είχαν αναπτυχθεί οι αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν κυρίως η Γλυκή και ο κάμπος του Φαναρίου. Έμπειροι αξιωματικοί των Ιωαννίνων, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, επεσήμαναν εξ αρχής ότι ο πιθανότερος δρόμος είναι αυτός και επέμεναν για την ανάπτυξη δυνάμεων και μπλόκων.

Σήμερα επιβεβαιώνονται....
Το μηχανάκι που εντοπίστηκε αποτελεί κρίσιμο και ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο. Πρώτον γιατί δείχνει τις πρώτες κινήσεις των δραπετών. Έτσι αποκλείει πλέον κίνησή τους προς τα καμποχώρια του Φαναρίου και διαφυγή προς τη θάλασσα. Αποκλείεται επίσης να βρέθηκαν γρήγορα κι άμεσα κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα από την περιοχή της Σαγιάδας ή των Φιλιατών.
Το δεύτερο σχετίζεται με την επιχείρηση που εστιάζεται από το πρωί στην περιοχή των χωριών του πρώην δήμου Μολοσσών.
Εκεί στις τέσσερις περίπου τα ξημερώματα εντοπίστηκαν οι πρώτες κινήσεις δύο ατόμων από τις θερμικές κάμερες. Στη συνέχεια τα ίχνη τους χάθηκαν. Όμως εθεάθησαν και πάλι, λίγο μετά τις επτά το πρωί. Η περιοχή, μέσω μιας ορεινής και δύσβατης διαδρομής άνω των δεκαπέντε ωρών, θεωρείται προσβάσιμη.
Το τρίτο στοιχείο είναι ότι μειώνονται, προς το παρόν, οι πιθανότητες να έχουν καταφέρει οι δράστες να προσεγγίσουν τα ελληνοαλβανικά σύνορα κι έτσι να καταφέρουν να βρουν καταφύγιο στην Αλβανία.
Στις επόμενες ώρες λοιπόν θα κριθούν πολλά για την πορεία και την τύχη των ερευνών που πραγματοποιούνται στην περιοχή.  Ήδη στην περιοχή της Ντουσκάρας βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ομάδες επιλέκτων οι οποίες είναι έτοιμες να πιάσουν δουλειά μόλις υπάρξει οποιοδήποτε στίγμα από τις θερμικές κάμερες.

epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου