Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Αυγούστου 19, 2013

ΛΕΥΚΑΔΑ: Έναρξη 51ου Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ


Μέσα σε μια πανδαισία ήχων και χρωμάτων τα φολκλορικά συγκροτήματα τα οποία συμμετέχουν στο 51ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ κατέκλυσαν τους δρόμους της κεντρικής αγοράς της Λευκάδας καταχειροκροτούμενα από το πλήθος του κόσμου που παρακολούθησε χθες το απόγευμα τη μεγάλη  χορευτική παρέλαση.

Η ομορφιά και η χάρη των μελών των ελληνικών και ξένων συγκροτημάτων, οι εξαιρετικές τους στολές και οι χορευτικές τους φιγούρες εντυπωσίασαν τους ντόπιους και τους τουρίστες.

Στο φετινό 51ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ συμμετέχουν συγκροτήματα από την Κίνα, τη Ρωσία, την Παραλίμνη της Κύπρου, τη Χιλή, την Λπωνία, την Σρι Λάνκα, την Αργεντινή, την Σερβία, την Τσεχία και το Κουρδιστάν του Ιράκ.

Από πλευράς ελληνικών συγκροτημάτων συμμετέχουν ο Πολιτιστικός  Επιμορφωτικός Σύλλογος Φερών Έβρου «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ», ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» Παλατιανού Κιλκίς, ο Σύλλογος Κρητών Κιλκίς «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ», ο «ΠΗΓΑΣΟΣ» του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Κορινθίων, ο Χορευτικός Σύλλογος Σκάλας Λακωνίας, το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου.

Από τη Λευκάδα συμμετέχουν: Ορφέας, Νέα Χορωδία, Πήγασος, Απόλλων Καρυάς, Φωτεινός Σφακιωτών, Αλέξανδρος Νυδριού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσουκαλάδων και οι «Σκάροι» Νικιάνας.

Η επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος έγινε το πρωί της ίδιας ημέρας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας όπου οι αρχές του τόπου υποδέχθηκαν τις αποστολές των φολκλορικών συγκροτημάτων.

Η τελετή έναρξης του 51ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ έλαβε χώρα στις 9 χθες το βράδυ με την πεντάλεπτη αντιπροσωπευτική εμφάνιση όλων των συμμετεχόντων συγκροτημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου