Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Αυγούστου 28, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Εκτεταμένες εργασίες για την αποκατάσταση ζημιών σε όλο το εύρος του Δήμου


Σε ασφαλτοστρώσεις συνολικού  ύψους 115 χιλιάδων ευρώ και χρηματοδότηση  από την ΣΑΤΑ, προχωρά το αμέσως επομενο διάστημα ο Δήμος της  Πρέβεζας.

Μετά την  υπογραφή  της σύμβασης από τον  Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη θα  ξεκινήσουν  εργασίες διαμόρφωσης και ασφαλτόστρωσης τμήματος της Λ.Ειρήνης, ασφαλτόστρωση οδών στον Παντοκράτορα, ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση τμήματος παραλιακής οδού έναντι Μνημείου Ναύτη καθώς και ασφαλτόστρωση στον οικισμό Δροσιάς, με σκοπό να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα και η βελτίωση της ασφάλειας των οδηγών και των πεζών.

Παρεμβάσεις θα γίνουν  στις  οδούς Μάτζαρου, Τσαμαδού, Πίνδου, σε τμήματα της  Λ.Ειρήνης στον Παντοκράτορα(από  τον κόμβο της κεντρικής οδού έως την οδό Αδραμίτου) και  σε άλλα σημεία της πόλης που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Το αμέσως επόμενο διάστημα όμως, και συγκεκριμένα μέσα στον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν από  τον Δήμο της Πρέβεζας εργασίες αποκατάστασης  των ζημιών που προκλήθηκαν από  τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η πρώτη εργολαβία  χρηματοδοτείται κατά 250 χιλιάδες ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης και κατά 60 χιλιάδες ευρώ από την ΣΑΤΑ του Δήμου Πρέβεζας και αφορά  αποκαταστάσεις δρόμων και άλλων ζημιών σε Μυρσίνη, Μεγαδέντρο, Ανω Λυγιά, Ριζά, Βράχο, Φλάμπουρα, Μιχαλίτσι , Κρυοπηγή καθώς και μια μεγάλη παρέμβαση στον Μύτικα προκειμένου να προστατευθεί  προσωρινά η θέση στο σημείο της κατολίσθησης και να αποτραπεί η εισροή υδάτων στο  διαταραγμένο έδαφος.

Μια δεύτερη  εργολαβία η οποία χρηματοδοτείται  κατά 80 χιλιάδες ευρώ από το Υπουργείο  Εσωτερικών  και κατά 20.737 ευρώ από την ΣΑΤΑ του Δήμου περιλαμβάνει αποκαταστάσεις  και έργα πρόληψης καταστροφών στην Βρυσούλα, το Ανω και Κάτω Κοτσανόπουλο, την Καμαρίνα και τις  Εκκλησιές.

Όπως τονίζει  ο Δήμαρχος Πρέβεζας  Χρήστος  Μπαϊλης  παρά την κακή οικονομική συγκυρία καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια  για την  ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων παρεμβάσεων    αποκατάστασης , ανάπλασης αλλά και πρόληψης αντίστοιχων φαινομένων στο μέλλον.

Αναφορικά δε με τις ασφαλτοστρώσεις  στην πόλη της Πρέβεζας  ο  κ.Δήμαρχος αναφέρει ότι αυτές θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών ενώ  έχουν ήδη δρομολογηθεί και άλλες ανάλογες  παρεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου