Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 03, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σταγόνα στον ωκεανό της ανεργίας οι 311 θέσεις που θα δημιουργθούν στους Δήμους

Σταγόνα… στον ωκεανό της ανεργίας είναι οι 311 θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν στους Δήμους της Πρέβεζας στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 50.000 ανέργους, του οποίου η πρώτη δημόσια πρόσκληση θα βγει στις 15 Σεπτεμβρίου και οι πρώτες προσλήψεις θα ξεκινήσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Η ανεργία στην Πρέβεζα όπως μετέδωσε η δημοτική ραδιοφωνία ξεπερνά το 30%, ενώ αξίζει να θυμίσουμε ότι το πρόγραμμα τις κοινωφελούς εργασίας που εφαρμόστηκε πριν από ένα περίπου χρόνο οι αιτήσεις που κατατέθηκαν ήταν τριπλάσιες από τις θέσεις.

Συγκεκριμένα στους δήμους της περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας οι θέσεις απασχόλησης με το πρόγραμμα είναι 169 στο Δήμο Πρέβεζας, 74 στο δήμο Ζηρού και 68 στο Δήμο Πάργας. 

Πρόκειται για πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από κονδύλια του ΕΣΠΑ με 216 εκατ. ευρώ και αφορά ανέργους εγγεγραμμένους στους καταλόγους του ΟΑΕΔ, οι οποίοι πρόκειται να εργαστούν για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με μοριοδότηση υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Η πλειονότητα των θέσεων θα καλυφθεί από τους δήμους, ενώ οι υπόλοιπες θα απορροφηθούν από τις κατά τόπους περιφέρειες και τα σχολεία της χώρας. 

Να σημειωθεί ότι η αμοιβή των απασχολούμενων θα είναι 748 ευρώ για ανέργους άνω των 25 ετών, εκ των οποίων τα 490 θα είναι η καθαρή αμοιβή και τα 258, ασφαλιστικές εισφορές.

Η συνολική αμοιβή του πενταμήνου θα είναι 3.740 ευρώ. Αντίστοιχα, για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, η αμοιβή θα είναι 652 ευρώ το μήνα, εκ των οποίων τα 427 θα είναι η καθαρή αμοιβή και τα 225 ασφαλιστικές εισφορές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου