Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 28, 2013

Έρευνες και στα Γιάννινα για τον Χρήστο Παππά, ποιος είναι ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής…

Εκτενείς έρευνες έκανε τις τελευταίες ώρες και στα Γιάννινα η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της επιχείρησης αναζήτησης του βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά.
Ο Χρήστος Παππάς διαμένει στα Γιάννινα, όπου επί σειρά ετών δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά.
Η έρευνα της Αστυνομίας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ήταν ενδελεχής, όμως δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα.
Σύμφωνα με το πόρισμα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Χρήστος Παππάς κατείχε τη θέση υπαρχηγού στην οργάνωση.
Τα τελευταία 26 χρόνια τοποθετείται η δράση της Χρυσής Αυγής ανά την Ελλάδα. Σύμφωνα με το ιστορικό της οργάνωσης, που καταγράφεται στο εννιασέλιδο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η χρονική αφετηρία της δράσης της οργάνωσης τοποθετείται το 1987.
Ο Χρήστος Παππάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, υπήρξε συνιδρυτής της και εκ των βασικών αρθρογράφων.
Κατάγεται από τη Λάκκα Σουλίου, γιος αντιστράτηγου, στενού συνεργάτη του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου.
Ίδρυσε τις εκδόσεις Ηλιοφόρος με έδρα στην οδό Κεφαλληνίας όπου και η έδρα των γραφείων της Χρυσής Αυγής τη δεκαετία του ΄90.
Μέχρι να γίνει βουλευτής Eπικρατείας της Χρυσής Αυγής, ο Χρήστος Παππάς έμενε στα Γιάννενα. Κατόπιν μετακόμισε στην Αθήνα.
Δείγματα... ιδεολογικής γραφής είχε δείξει και τον περασμένο Νοέμβριο, όταν σε ομιλία του στην Κρήτη είχε σηκώσει σαν λάβαρο τη σημαία με τον φοίνικα.
Μάλιστα, στην κηδεία του πρωταιτίου της χούντας Νικόλαου Ντερτιλή, ο εκπρόσωπος της ΧΑ είχε συνυπογράψει την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος ότι επρόκειτο για «απροσκύνητο και ξεχωριστό Eλληνα, που είχε χύσει το αίμα του για την πατρίδα και τα στήθη του κοσμούσαν παράσημα ανδρείας», δικαιολογώντας πλήρως το καθεστώς για την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.
«Πέθανε λεβέντης και απροσκύνητος», είχε γράψει ο ίδιος στο μπλογκ του για τον δολοφόνο του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη στο Πολυτεχνείο το 1973.


epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου