Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 28, 2013

Επί ποδός και η Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας


Έπειτα τη σύλληψη του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής κ.Μιχαλολιάκου, του Βουλευτή του κόμματος κ.Κασιδιάρη και του αρχηγού της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη, ειδοποιήθηκαν όλες οι Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας όπως και της Πρέβεζας, για την αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων.

Μετά από έρευνα της εισαγγελίας και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική οργάνωση. Θα γίνουν και άλλες συλλήψεις εντός της ημέρας».

Στις 9:45 το πρωί, κατέφθασε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ο Ηλίας Παναγιώταρος όπου παραδόθηκε αυτοβούλως, ενώ λίγο αργότερα παραδόθηκαν οι Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Νίκος Μίχος. Επιπλέον έχουν συλληφθεί και εννέα μέλη του κόμματος.

Επιπλέον, γύρω στις 10:10 το πρωί, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. πέρασαν χειροπέδες και στον βουλευτή της Χ.Α. Γιάννη Λαγό.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξηγούν ότι θα ακολουθήσουν τουλάχιστον και άλλες συλλήψεις εκ των οποίων η μία αφορά στον Χρήστο Παππά, ενώ στο στόχαστρο των Αρχών έχουν μπει συνολικά πάνω από 30 άτομα.

Η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία παρενέβη ύστερα από την ενεργοποίηση της παραγγελίας της Εισαγγελίας ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση. 

Οι συλλήψεις έγιναν με εντολή αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά τη μελέτη του πορίσματος του αντεισαγγελέα κ. Χ. Βουρλιώτη.

Όλοι οι συλληφθέντες μεταφέρονται στον 12ο όροφο της Γ.Α.Δ.Α. όπου θα ανακριθούν από την αντιτρομοκρατική.

Δικαστικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι συλλήψεις βασίζονται στις 32 δικογραφίες που έχουν αποσταλεί στον Άρειο Πάγο, καθώς και σε καταθέσεις μαρτύρων.


Με πληροφορίες από το Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου