Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Οκτωβρίου 27, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ανακεφαλαίωση της ανοιχτής συζήτησης για το λιμάνι


Πραγματοποιήθηκε μια άκρως ενδιαφέρουσα ανοιχτή συζήτηση για το λιμάνι της Πρέβεζας το απόγευμα της Παρασκευής στην Θεοφάνειο αίθουσα  τέχνης , από το ΤΕΕ Επιμελητήριο Ελλάδας της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.


Στην συζήτηση ήταν άπαντες προσκεκλημένοι ,από πρώην δημάρχους και βουλευτές ,μέχρι φορείς και συλλόγους της πόλης ,οι οποίοι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ,τίμησαν με την παρουσία τους αλλά και με τις απόψεις τους την συζήτηση.

Ίσως την συγκεκριμένη εκδήλωση θα έπρεπε να την είχε διοργανώσει ο δήμος αλλά εν πάση περιπτώσει η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και πράγματι διεξήχθησαν χρήσιμα και πολύτιμα συνάμα συμπεράσματα. 

Τον κύκλο τον ομιλιών άνοιξε ο πρόεδρος της οργανώτριας συζήτησης κ. Παππάς με ένα σύντομο χαιρετισμό τοποθέτηση για να η ομιλία του Προέδρου του ΤΕΕ Ηπείρου κ.Παπαβρανούση για να ακολουθήσουν οι ομιλίες – τοποθετήσεις των κ.κ. Αντιπεριφερειάρχη κ.Ιωάννου ,του Δημάρχου κ. Μπαίλη ,του πρώην Δημάρχου κ.Κλάπα ,του πρώην προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιαμά ,του εκπροσώπου των φορτοεκφορτωτών κ. Σαρδελή, του Βουλευτή Πρέβεζας του Σύριζα κ.Μπάρκα, του Πρώην Νομάρχη και Πρώην Βουλευτή κ. Β.Ιωάννου,του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ρέντζου, του πρώην Δημάρχου κ.Γιαννούλη,του πρώην Γενικου Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ.Τρυφωνίδη ,του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ.Κατσιπανέλη ,του πρήων προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ.Κανιώρη ,του Ιατρού κ.Λάζαρη, του εκπροσώπου εταιρίας που δραστηριοποιείται στο λιμάνι ,του Μέλους του Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ Πρέβεζας κ. Ηλιόπουλου ,της πρώην  Συμβούλου του Υπουργείου Ναυτιλίας  και δημοτικής συμβούλου κ.Βαρτελάτου ,του Προέδρου του εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων κ. Κόκκαλη,του δημοτικού συμβούλου κ.Νίτσα για να κλείσει τον κύκλο των ομιλιών ο Βουλευτής της Πρέβεζας με την Νέα Δημοκρατία κ.Τσουμάνης. 

Όπως ανέφερε και στην αρχή της ομιλίας του ο Βουλευτής κ. Τσουμάνης πήραμε το μήνυμα και ξέρουμε σε ποια κατεύθυνση από τις δύο λύσεις πλέον πρέπει να κινηθούμε για την ανάπτυξη του λιμανιού. 

Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγήθηκε ο κ. Τσουμάνης διότι ,οι προλαλήσαντες που αναφέρθηκαν τα ονόματα τους πλην του κ. Γιαμά ήταν υποστηρικτές της λύσης 2 του master plan ,αντί της πρώτης λύσης που μέσω της ΕΣΑΛ, υπογράφτηκε το σχετικό Φ.Ε.Κ.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσουμάνης θα χρειαστεί χρόνος για την εκπόνηση μιας νέας και ώριμης μελέτης [συν αυτών και χρημάτων από κάποιο πρόγραμμα] για να αλλάξουν τα σχέδια του master plan από την λύση 1 στην λύση 2 που όλοι περίμεναν και επιθυμούσαν ότι αυτή θα ήταν η απόφαση της ΕΣΑΛ που όμως αντ’αυτής το σχετικό Φ.Ε.Κ. ήρθε υπογεγραμμένο με την λύση 1 ,αντίθετα στις προσδοκίες κι την επιθυμία τόσο αρμοδίων όσων και των υπογραφών που είχαν τεθεί στο παρελθόν. 

Έτσι αποφασίστηκε από κοινού ο Δήμαρχος κ.Μπαίλης με τον Βουλευτή κ.Τσουμάνη να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για να υπάρξει η σχετική τροποποίηση του master plan, Κάτι που όμως θα κοστίσει αναμφίβολα σε χρόνο για τις προσδοκώμενες αλλαγές των σχεδίων. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου