Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Οκτωβρίου 30, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δήλωση Αντιδημάρχου κ.Ροπόκη για το θέμα των σκουπιδιών


Έντονο είναι το πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών στη πόλης της Πρέβεζας τις τελευταίες μέρες. Με άμεση συνέπεια να εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία αλλά και για το αισθητικό κομμάτι της πόλης.
Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η αιτία που πολλοί κάδοι απορριμμάτων είναι ασφυκτικά  γεμάτοι ή σε άλλες περιπτώσεις να ξεχειλίζουν, είναι διότι υπάρχει βλάβη στα απορριμματοφόρα οχήματα του δήμου και έτσι δεν δύναται να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Εμείς στην προσπάθεια μας για να έχουμε την καλύτερη δυνατόν ενημέρωση απευθυνθήκαμε στον αρμόδιο του δήμου, τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ.Ροπόκη. 


Στην δήλωση του ο κ.Ροπόκης μας ανέφερε "Δύο είναι τα μεγάλα προβλήματα στην καθαριότητα. Πρώτον ο παλιός στόλος.Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας αναφέρω ότι τα οικονομικά του δήμου δεν επιτρέπουν έτσι ώστε να προβούμε την αγορά νέου στόλου, διότι  η αγορά τέτοιων οχημάτων είναι πολυδάπανη και έπρεπε να είχαμε μπει σε πρόγραμμα και αυτή τη στιγμή ούτε αυτά υπάρχουν μέσω ΕΣΠΑ για να μπορέσουμε να ανανεώσουμε τα οχήματα του δήμου. 
Έχουμε έτοιμη  μελέτη αλλά δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για να μπορέσουμε να την εντάξουμε.

Το δεύτερο είναι ότι εφόσον τα οικονομικά του δήμου είναι άσχημα δημιουργείται το εξής πρόβλημα: Δεν μπορούμε να πληρώσουμε χρέη παρελθόντων ετών αλλά ούτε και σημερινά και εννοώ τις επισκευές των οχημάτων.

Αυτή τη στιγμή η πόλη εξυπηρετείται από ένα και μόνο απορριμματοφόρο και επιπλέον δανειζόμαστε από τον δήμο Ζαλόγγου και τον δήμο Λούρου από ένα απορριμματοφόρο, όταν τελειώσουν τις δικές τους  εργασίες καθαριότητας στους δήμους τους, τότε έρχονται να συνδράμουν στην Πρέβεζα. 

Σήμερα ο Δήμαρχος κ. Μπαίλης  έβγαλε το απαιτούμενο ποσό για τις επισκευές των οχημάτων και για να μπορέσουμε να τα παραλάβουμε από τα συνεργεία επισκευής.

Επιπλέον να σας αναφέρω ότι ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε για να μεταφερθούν τα σκουπίδια στο Καρβουνάρι και να γίνει η εναπόθεση, η εταιρία που συνεργαζόμαστε ζητούσε ανταποδοτικά τα χρήματα της. 

Το οφειλόμενο ποσό προς την εταιρία είναι 60.000 ευρώ περίπου και απαιτούσε ως ήταν λογικό κάποια χρήματα από το συνολικό χρέος και σήμερα καταθέσαμε στους λογαριασμούς της εταιρίας τα μισά χρήματα δηλαδή 30.000 περίπου. 

Κλείνοντας να αναφέρω ότι συμπάσχω με τους πολίτες γιατί και εγώ ο ίδιος είμαι πολίτης αυτής της πόλης και σε δύο μέρες περίπου που θα έχουμε στην διάθεση μας τα επισκευασμένα πλέον οχήματα θα κάνουμε την δουλειά μας σωστά όπως πάντα προσπαθούμε να κάνουμε."         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου