Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ένταση στην σύσκεψη για την λειτουργία των Καταστημάτων τις Κυριακές


Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας , η σύσκεψη για τη Λειτουργία των Καταστημάτων τις Κυριακές.

Παρών στην αίθουσα εκπρόσωποι, φορέων και συλλόγων. Μεταξύ των παρευρισκομένων ,αιωρούταν ,ένα τεταμένο κλίμα και απόδειξη αυτού, πριν καν ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων ,υπήρξε μια διένεξη μεταξύ του Πρόεδρου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κοντομίχη και του Πρόεδρου Επιμελητήριου Πρέβεζας κ. Γιαμά. 


Αφορμή στάθηκε η σειρά προτεραιότητας των ομιλητών. Τον κύκλο τον ομιλιών άνοιξε ο κ. Σφρίντζερης εκπρόσωπος των καταστηματαρχών του Καναλίου , ο οποίος τάχθηκε υπέρ του μέτρου για όλες τις Κυριακές του χρόνου μιας και το Κανάλι αποτελεί ζώνη τουριστικής περιοχής.

Η εκπρόσωπος και γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου του Ιστορικού Κέντρου κ.Μπατσούλη, η οποία όπως ανέφερε ,έπειτα από απόφαση της συνέλευσης του συλλόγου,η οποία παραμένουν στο άνοιγμα των 7 Κυριακών ,ότι προβλέπει ο νόμος ,ενώ επιφυλάσσονται για το μέλλον, ανάλογα με την κίνηση της τουριστικής περιόδου.

Ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων κ.Χαλκίδης τόνισε πως αν θέλουμε να επιβιώσουμε πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση ,επιπλέον τάχθηκε στην προαιρετική κρίση του καθενός επί του ζητήματος. 

Τον λόγο στην συνέχεια έλαβε ο κ. Σολδάτος , ο οποίος στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Νόμος δεν αναφέρει απασχόληση προσωπικού {τις Κυριακές} παρά μόνο σε καταστήματα που δύναται να είναι ανοιχτά. Επιπλέον ανέφερε ,ότι το κατάστημα μπορεί να είναι ανοιχτό και να απασχολεί τον εργαζόμενο ,φτάνει να του αποδίδονται τα προβλεπόμενα πχ. 75% επιπλέον του ημερομίσθιου. 

Για να συνεχίσει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κοντομίχης , ο οποίος από την αρχή της τοποθέτησης του ξεκαθάρισε την θέση του επί του ζητήματος .Ο κ.Κοντομίχης δήλωσε πως  ήδη έχει στη κατοχή του καταγεγραμένες  170 υπογραφές καταστηματαρχών που τους βρίσκει αντίθετους στο άνοιγμα των καταστημάτων τους τις Κυριακές. Επιπλέον ο κ.Κοντομίχης ανέφερε πως τουρισμός δεν είναι μόνο η νυχτερινή ζωή σε μια περιοχή. Ακόμη δήλωσε πως μία Κυριακή το χρόνο είναι αρκετή και τάχθηκε σαφώς κατά της διεύρυνσης του ωραρίου. 

Ξεκάθαρος και με κοφτή δήλωση ήταν ο εκπρόσωπος του Καναλακίου  κ. Κοτσαμοράτογλου ο οποίος κατέθεσε ότι όχι τις 7 που προβλέπει ο νόμος αλλά ούτε μία δεν θέλουμε Κυριακή να παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα μας. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Λούρου κ.Κοψάρη , ο οποίος ανέφερε μία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα και καμία από τις εφτά Κυριακές. 

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε η Γραμματέας του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων κ.Κυριαζή , η οποία στην αρχή της τοποθέτησης της κατηγόρησε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννου ,ότι στην σημερινή σύσκεψη δεν προσκάλεσε εργαζόμενους ,για να απαντήσει ο κ Ιωάννου ότι θα μπορούσατε εσείς μέσω του σωματείου σας να τους ενημερώσετε για την σημερινή σύσκεψη και να  παρευρεθούν. Στην συνέχεια της τοποθέτησης της η κ. Κυριαζή ανέφερε πως το Κεφάλαιο δεν σκέφτεται την εργατική τάξη και καλούμε τους εργαζόμενους σε απεργία τις 3 Νοεμβρίου. 

Στην συνέχεια τον λόγο είχε ο Πρόεδρος της Κοινότητας του Μύτικα κ. Ντίτσος ο οποίος συμφωνεί με το προβλεπόμενο του Νόμου ,το άνοιγμα δηλαδή των εφτά Κυριακών.

Ο κ. Δημόπουλος Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, μεταξύ άλλων ανέφερε να μην γίνει εφαρμογή του μέτρου πλην των τουριστικών περιοχών .

Τέλος τον λόγο έλαβε ο κ. Γιαμάς Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας , ο οποίος ανταπάντησε σε πολλά ζητήματα που κατηγορήθηκε σε θεσμικό επίπεδο από τον κ. Κοντομίχη και ανέφερε δεν με ενοχλεί η επίθεση σε προσωπικό επίπεδο. Επιπλέον μεταξύ άλλων δήλωσε, ότι το Επιμελητήριο δεν είναι Κυβερνητικό όργανο και έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα , Αν δεν υπάρχουν επιχειρηματίες ,δεν υπάρχουν και υπάλληλοι αλλά και το αντίθετο. Απόφαση του Επιμελητηρίου είναι ανοιχτά τα καταστήματα πλέον των εφτά Κυριακών που ορίζει ο Νόμος χωρίς να προσδιορίζεται ο αριθμός αυτών .

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννου αφού άκουσε και κατέγραψε τις τοποθετήσεις των ομιλητών ,έληξε η συνεδρίαση για να ανακοινώσει την απόφαση του την πρώτη βδομάδα του Νοεμβρίου.        





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου