Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2013

ΑΡΤΑ: Εξαρτήσεις «προσεγγίζοντας μύθους & αλήθειες»


Η εξαρτητική συμπεριφορά αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Το κομμάτι που δε φαίνεται αναπαριστά μία πραγματικότητα που ο νέος αρνείται ή κρύβει, ίσως επειδή δεν μπορεί να την αντέξει.


Οι νέοι σήμερα δυσκολεύονται  να ζήσουν σε μία μεταβαλλόμενη κοινωνία.
Στην αναζήτηση της ταυτότητά  τους, η έλλειψη αξιών και σταθερών σημείων αναφοράς τους επηρεάζει πολύ. Η ζωή έχει γίνει πιο πολύπλοκη και συχνά αποπροσανατολίζονται. Πολλές αξίες που έδιναν νόημα στην ζωή αμφισβητούνται, δημιουργώντας ένα αίσθημα ανασφάλειας. Η κατάρρευση αυτών των αξιών θέτει σε κίνδυνο την ισορροπία της κοινωνίας μας και κατ’ επέκταση την ισορροπία των ατόμων που την αποτελούν. Οι έφηβοι είναι πιο ελεύθεροι σήμερα αλλά και περισσότερο εγκαταλελειμμένοι στον εαυτό τους. Βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με το κενό, με ελλείψεις που προσπαθούν να αντέξουν ή να καλύψουν με κάποια εξαρτητική συμπεριφορά.

Οι αιτίες της εξάρτησης και αυτές της καταναλωτικής συμπεριφοράς είναι παρόμοιες. Οι εξαρτητικές συμπεριφορές δεν παρατηρούνται παρά σε συνθήκες κοινωνικής παρακμής και είναι σύμπτωμα μίας βαθύτερης κρίσης. Πράγματι, στη σημερινή καταναλωτική κοινωνία παραγκωνίζονται τα συναισθήματα, το πνεύμα της κοινότητας, η αλληλεγγύη, ο ενθουσιασμός και η φαντασία. Πολλοί νέοι υποφέρουν γιατί αισθάνονται ότι ζουν σε έναν κόσμο που στερείται αυθορμητισμού, ενθουσιασμού, έναν κόσμο όπου βασιλεύει μία χυδαία διάσταση λογικής και όλα γίνονται για ένα συγκεκριμένο σκοπό.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας διοργανώνει ημερίδα με τίτλο: Εξαρτήσεις «προσεγγίζοντας μύθους & αλήθειες» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 9:00 π. μ. στην αίθουσα «Μακρυγιάννης». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου