Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2013

ΑΡΤΑ: Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας της INTERSPORT



Tα Δημοτικά Σχολεία Καμπής και Κορφοβουνίου επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 15 Οκτωβρίου ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού κ . Κέφης Δημήτριος στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας της INTERSPORT με τίτλο «Φτάνουμε στα Άκρα». Στην εκδήλωση ήταν επίσης η πρωταθλήτρια handball με την ομάδα της Αναγέννησης Άρτας, Βάσω Σκάρα η οποία συνομίλησε με τα παιδιά και τους έδωσε συμβουλές για να αθλούνται και να διατρέφονται σωστά.

Στα παιδιά μοιράστηκαν  από τους υπεύθυνους της Intersport αναμνηστικά δώρα, ενώ αθλητικός εξοπλισμός όπως μπάλες, στρώματα κ.λ.π. παραδόθηκε και στα σχολεία. Τον αθλητικό εξοπλισμό παρέλαβαν οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων η κα Σακκά Μαρία στο Κορφοβούνι και ο κ. Βαγγέλης Σπύρος στην Καμπή.

Ο αντιδήμαρχος Αρταίων  κ. Κέφης, απευθυνόμενος στα παιδιά, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα καθημερινά οφέλη του αθλητισμού στη ζωή των ανθρώπων , ευχαρίστησε την εταιρεία για την πρωτοβουλία αυτή και δήλωσε ότι ο Δήμος Αρταίων θα βρίσκεται στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του κοντά στα περιφερειακά σχολεία που η πρόσβασή τους σε αθλητικές διοργανώσεις και εγκαταστάσεις είναι δύσκολη.

Η Βάσω Σκάρα ανέφερε ότι: «Aθλητισμός δεν είναι μόνο οι αγώνες και τα πρωταθλήματα. Αθλητισμός είναι πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος να ασκείστε καθημερινά. Ο καθένας από εσάς μπορεί να επιλέξει ένα σπορ που να του αρέσει, να κάνει δηλαδή ποδήλατο, να περπατάει, να τρέχει, να ανεβαίνει με τα πόδια τις σκάλες αντί να πάρει το ασανσέρ. Όλα αυτά είναι άσκηση και είναι σίγουρα πολύ καλύτερα από το να καθόμαστε στον καναπέ παίζοντας κάποιο ηλεκτρονικό παιγνίδι ή βλέποντας τηλεόραση. Ο αθλητισμός και η άσκηση κάνουν καλό στην υγεία μας. Εκτός από το να μας βοηθάνε να μην πάρουμε πολύ βάρος και να αποκτήσουμε μυς, κάνει και πολύ καλό στην καρδιά μας. Τη βοηθάνε να είναι γερή και δυνατή. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία στον αθλητισμό είναι η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. Δεν θα γίνουν όλοι πρωταθλητές, μπορούν όμως να γίνουν όλοι ΑΘΛΗΤΕΣ και έτσι να διασκεδάζουν και να κάνουν και καλό στην υγεία τους.»

Χθες Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, έγινε  ανάλογη επίσκεψη και στο Δημοτικό Σχολείο των Αγίων Αναργύρων, όπου ο Αντιδήμαρχος εκτός της  κυρίας Σκάρα, συνοδευόταν και από  τον Βαλκανιονίκη στα 100 μέτρα Λέτση Ιωάννη, αθλητή του στίβου.

Τα παιδιά έδειξαν έντονο ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από  τους δύο αθλητές και ο Διευθυντής του σχολείου κύριος Γούσιος Κνω/νος  ευχαρίστησε τόσο τον Δήμο όσο  και την εταιρία για τον  αθήτικό εξοπλισμό που παρέδωσαν στο σχολείο.

Στόχος του προγράμματος  «Φτάνουμε  στα Άκρα», είναι να εμφυσήσει  τις αξίες του αθλητισμού σε παιδιά και να δημιουργήσει τις απαραίτητες  προϋποθέσεις ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτόν. Προτεραιότητα είναι οι παραμεθόριες περιοχές, οι οποίες χρήζουν μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2011 με μεγάλη επιτυχία και σχολεία της  Φλώρινας, της Καστοριάς και της  Κοζάνης υποδέχτηκαν την πρωτοβουλία  της Intersport πολύ θερμά. Συνολικά 2.400 μαθητές μυήθηκαν στα οφέλη του αθλητισμού και του υγιεινού τρόπου ζωής και 26 Δημοτικά Σχολεία έλαβαν αθλητικό εξοπλισμό για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Το 2012, η κινητή μονάδα του προγράμματος επισκέφτηκε συνολικά 30 Δημοτικά Σχολεία και των 4 Νομών της Κρήτης. Περισσότερα από 4.000 παιδιά μας χάρισαν το πιο θερμό τους χαμόγελο και μας έκαναν να νοιώσουμε υπερήφανοι για αυτήν την προσπάθεια. Στόχος της Intersport για το 2013 είναι η πρωτοβουλία της αυτή να συνοδευτεί από πολλά παιδικά χαμόγελα όπως και πέρυσι
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου