Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Το Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των απολυμένων της Sprider

H εταιρεία Sprider Stores Α.Ε. ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας της, σε όσα καταστήματα της είχαν απομείνει, αφήνοντας κυριολεκτικά στο δρόμο  800 περίπου εργαζόμενους, ενώ όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα είναι στον αέρα.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία οφείλει  στους εργαζόμενους δεδουλευμένα τουλάχιστον  δύο (2) μηνών, οι οφειλές της προς τα ασφαλιστικά ταμεία είναι ακόμα μεγαλύτερες, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν οι αποζημιώσεις του προσωπικού.

Βλέπουμε, λοιπόν, ακόμη μια Εταιρεία του ιδιωτικού τομέα Πανελλαδικής παρουσίας να  αναστέλλει την  λειτουργίας της, ενώ μια σειρά από άλλες επιχειρήσεις εγκαταλείπουν την Ελλάδα, είτε μεταφέροντας την έδρα τους, είτε μεταφέροντας τις παραγωγικές τους δραστηριότητες, σε χώρες όπου ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ η χρηματοδότησή τους.

Οι Συστημικές Ελληνικές  Τράπεζες, παρά τα 233 δις Ευρώ των εγγυήσεων που έλαβαν, παρά τα 50 δις Ευρώ της ανακεφαλαιοποίησής τους, έχουν κλείσει τις στρόφιγγες χρηματοδότησης όχι μόνο σε ιδιώτες, αλλά και σε επιχειρήσεις .

Αποδεικνύεται λοιπόν καθημερινά ότι  οι ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ “ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ”  των  Υπουργών Εργασίας των τελευταίων τριών Κυβερνήσεων, οι οποίες απορρύθμισαν τις εργασιακές σχέσεις, μείωσαν τους μισθούς των εργαζομένων, επέκτειναν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, την εκ περιτροπής εργασία και κατήργησαν τις Σ.Σ.Ε. ΌΧΙ μόνο δεν έλυσαν τα προβλήματα της οικονομίας, αλλά τα επέτειναν, μετατρέποντας την αγορά εργασίας σε ΖΟΥΓΚΛΑ. 

Τα αποτελέσματα της πολιτικής των Μνημονίων συνδυαζόμενα με την ΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ των επιχειρήσεων από τους ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ,  συγκροτούν μια βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της Οικονομίας και της κοινωνίας.

Αυτό που όλοι σήμερα αντιλαμβάνονται- περί αποτυχίας του εφαρμοζόμενου  προγράμματος – δεν είναι δυνατόν  να μην το αντιλαμβάνονται οι Κυβερνώντες!!!

Εάν δεν είναι τώρα η ώρα μιας ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ πότε θα είναι;

Εάν τώρα δεν ενισχυθεί η ΧΑΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ  στο εσωτερικό της χώρας πότε θα ενισχυθεί;

Σε κάθε περίπτωση δεν μείναμε  και ούτε προτιθέμεθα να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια…

Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν  άμεσα μέτρα ώστε να προστατευθούν  οι εργαζόμενοι που είτε βρίσκονται έρμαια στα χέρια απαράδεκτων εργοδοτών είτε είναι θύματα των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων  της Sprider Stores και ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας ώστε να καταβληθούν τα νόμιμα στους 800 συναδέλφους των καταστημάτων της εταιρίας.



                                                      ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου