Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ξεκινά το 3ο συνέδριο του Νέου Αριστερού Ρεύματος

Μετά από μια μακρά και εποικοδομητική προσυνεδριακή περίοδο, ξεκινά την Παρασκευή 29/11 και για ένα τριήμερο το 3ο  συνέδριο του Νέου Αριστερού Ρεύματος.
Το ΝΑΡ φιλοδοξεί, μέσα από το 3ο  συνέδριό του, να συμβάλλει προωθητικά τόσο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στην ανατρεπτική αντικαπιταλιστική Αριστερά, όσο και στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού για την ανατροπή της κανιβαλικής επιδρομής του κεφαλαίου. 

Το 3ο  συνέδριο του ΝΑΡ δεν είναι ένα συνηθισμένο συνέδριο, απ’ αυτά που τυπικά διοργανώνουν συνήθως τα κόμματα και οι οργανώσεις της Αριστεράς. Καταρχήν, επιχειρεί να συμβάλλει στην αναγκαία στρατηγική απάντηση στην κρίση του ολοκληρωτικού καπιταλισμού της εποχής μας. 

Αναδεικνύει μια σύγχρονη κομμουνιστική απελευθερωτική στρατηγική και έχει θέσει σε συζήτηση μια Πρόταση Προγραμματικής Διακήρυξης για το κομμουνιστικό κίνημα στον 21ο αιώνα. 

Ταυτόχρονα, παίρνει την ιστορική πρωτοβουλία να εκκινήσει τη διαδικασία για ένα νέο κόμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης, το οποίο δεν θα προέλθει μόνο μέσα από τον αναγκαίο άμεσα κομμουνιστικό μετασχηματισμό του ΝΑΡ, αλλά και από τη συσπείρωση κι άλλων κομμουνιστικών και εργατικών δυνάμεων. 

Δεύτερο, προχωρά την επεξεργασία της επαναστατικής τακτικής για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης και της υπεραντιδραστικής ανασυγκρότησης του κεφαλαίου για να ξεπεράσει την κρίση του, με όπλο το αναγκαίο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα και με στόχο την αντικαπιταλιστική επανάσταση.

Στην βάση αυτή το ΝΑΡ θα συμβάλλει στο δυνάμωμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στο άνοιγμα του δρόμου για έναν ισχυρό πόλο της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής Αριστεράς. 

Για την μετωπική συμπόρευση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς που δεν βολεύονται με την διαχειριστική λογική του ΣΥΡΙΖΑ και την ηττοπάθεια του ΚΚΕ και παλεύουν για την απελευθέρωση – αποδέσμευση του λαού μας από τα δεσμά των μνημονίων, της ΕΕ και του κεφαλαίου. 

Τρίτο, το συνέδριο θα συζητήσει για την αντεπίθεση των λαϊκών αγώνων, για το νέο εργατικό κίνημα που απαιτείται σήμερα και για την επιτακτική ανάγκη να παραταχθεί απέναντι στην Ιερή Συμμαχία κυβέρνησης – ΕΕ -  ΔΝΤ ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, μέσα στο μαζικό κίνημα, με κοινή συμβολή των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς. 

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ
γραφείο περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου