Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Το Κέντρο Συμβουλευτικής ενάντια στην βία των γυναικών


Τις δράσεις και τις υπηρεσίες του   στο κοινό της περιοχής  παρουσίασε το Κέντρο Συμβουλευτικής  του Δήμου Πρέβεζας  με αφορμή την Παγκόσμια  Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά  των Γυναικών  και κοριτσιών.

 Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης,  η  ψυχολόγος Σταυρούλα Πουλιάνου  και η  κοινωνική λειτουργός Ακριβή Κατσάνου παρουσίασαν τις δράσεις του Κέντρου και  ταυτόχρονα έστειλαν  ένα μήνυμα  ενάντια στην βία κατά των γυναικών που  είναι πλέον φαινόμενο της «διπλανής πόρτας».

Όπως τόνισε εισαγωγικά ο κ.Μπαϊλης  η  βία και πολύ περισσότερο  η ενδοοικογενειακή βία, αποτελεί ένα πρόβλημα που πλήττει όλο και περισσότερες γυναίκες αφού τα κρούσματα αυξάνουν ανησυχητικά.

«Μακάρι να μην υπήρχαν τέτοια προβλήματα από την στιγμή όμως που  υπάρχουν, οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε» τόνισε ο Δήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι ακριβώς αυτό τον ρόλο καλείται να διαδραματίσει το Κέντρο Συμβουλευτικής.

Όπως ανέφερε η κ.Πουλιάνου,  1 στις 3 γυναίκες  έχει πέσει θύμα κακοποίησης ενώ συνολικά τα 2,5 τελευταία χρόνια η  γραμμή 51900  έχει δεχτεί 12.313 κλήσεις.

Μεγάλη  αύξηση παρουσιάζουν και οι βιασμοί στην χώρα μας  ενώ σύμφωνα με τα επιμέρους χαρακτηριστικά. τα περιστατικά  κακοποίησης αφορούν κυρίως γυναίκες  από 25 έως 54 ετών  , άνεργες που βρίσκονται σε κακή ή μέτρια οικονομική κατάσταση.

Η κοινωνική λειτουργός Ακριβή Κατσάνου κάλεσε τις γυναίκες να   υψώσουν τείχη  ενάντια στην βία που υφίστανται και  να μην επιτρέψουν  καμιάς μορφής κακοποίηση. 

Βασικό στοιχείο της   όλης διαδικασίας είναι η εχεμύθεια και η ανωνυμία  ενώ οι  γυναίκες που απευθύνονται  εκεί εκτός από νομικες συμβουλές μπορούν ακόμη και να φιλοξενηθούν σε έναν από τους ξενώνες που διαθέτει η δομή ανά την Ελλάδα.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής της Πρέβεζας , στεγάζεται στο  κτίριο της  Δημοτικής Αστυνομίας (οδός Ιωνίας) ενώ λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες γραφείου τηλέφωνο επικοινωνίας 2682024444..

Από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του έχει ήδη αρχίσει να δέχεται περιστατικά  από την περιοχή  αναπτύσσοντας  κοινές δράσεις με τα υπόλοιπα  Κέντρα Συμβουλευτικής  που λειτουργούν  στην χώρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου