Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Δεκεμβρίου 01, 2013

ΑΝΗΣΥΧΕΙ Η ΑΥΞΗΣΗ AIDS ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ!

Ενώ η μείωση των εμβολιασμών τελευταία αύξησε την Ηπατίτιδα Β’

Περισσότερα τα μολυσματικά νοσήματα και από χρήση ναρκωτικών

Μειώνονται και οι αιμοδότες στην περιοχή μας, λόγω… κρίσης

Αυξάνουν δραματικά τα μεταδιδόμενα νοσήματα, με το AIDS να κατέχει θλιβερή πρωτιά και στην περιοχή μας και την ηπατίτιδα Β όχι μόνο να μην έχει εκλείψει, αλλά να καταγράφονται κρούσματα  με τον φόβο να αυξηθούν, καθώς πολλές ομάδες δεν υποβάλλονται σε εμβολιασμούς, ανάμεσά τους και παιδιά ανασφάλιστων γονέων και Ρομά. 

Μειώνονται και οι εθελοντές!
Οι ανακατατάξεις στην υγεία έφεραν εκτός των άλλων και ένα πλήγμα στον εθελοντισμό, καθώς σύμφωνα με την Διευθύντρια της Αιματολογικής-Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κ. Ελευθερία Ζερβού τα στοιχεία δείχνουν μείωση στις προσλαμβανόμενες μονάδες αίματος κατά 200 σε σχέση με πέρυσι, μείωση την οποία αποδίδει στο γενικότερο αρνητικό κλίμα, που δεν άφησε ανεπηρέαστους και τους εθελοντές αιμοδότες.
Τα στοιχεία που έθεσε υπόψη μας η κ. Ζερβού είναι σημαντικά, ενώ την ίδια ώρα και στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και αναδιάταξης των υπηρεσιών, τα κέντρα μοριακού ελέγχου του αίματος στην Ελλάδα από 9 γίνονται 4, με την Ήπειρο να είναι ζημιωμένη και σε αυτή τη φάση. Έτσι τα νοσοκομεία της Ηπείρου θα υπάγονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Έκκληση για προφυλάξεις…
Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια της αιμοληψίας διαπιστώνονται τυχόν μολυσματικά νοσήματα, κυρίως σεξουαλικά μεταδιδόμενα, ή από τη χρήση ναρκωτικών , τα οποία δυστυχώς έχουν αυξηθεί και στην περιοχή μας, με το AIDS στην πρώτη γραμμή και την ηπατίτιδα να ακολουθεί. 
Η κ. Ζερβού απευθύνει έκκληση στα νέα παιδιά να λαμβάνουν προφυλάξεις κατά την σεξουαλική επαφή, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται παρατηρείται και σε νεαρές ηλικίες.
Ιδιαίτερη προσοχή συνέστησε και κατά την εφαρμογή μόνιμων τατουάζ, στην τήρηση των κανόνων ασφάλειας με αποστειρωμένες όχι μόνο τις βελόνες, αλλά και των χρωστικών ουσιών, καθώς έχει καταγραφεί κρούσμα από μελανοδοχείο όπου πέρασε ο ιός από προηγούμενο μολυσμένο ασθενή.

Δεν εμβολιάζονται 
Παράλληλα, η οικονομική κρίση δημιούργησε οικογένειες άπορες και ανασφάλιστες τα δύο τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να μην προχωρούν στον συστηματικό εμβολιασμό των παιδιών τους και να παρατηρείται αύξηση της ηπατίτιδας και άλλων νοσημάτων, που κανονικά θωρακίζει ο εμβολιασμός. 
Ας σημειωθεί ότι μόνο στο Δήμο Ιωαννιτών πάνω από 4.000 είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος για δωρεάν διανομή τροφίμων, ενώ αυξάνονται και οι συμπολίτες μας που καταφεύγουν στα συσσίτια, γιατί δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα προς το ζην. Kάτι που αυτόματα σημαίνει ότι αυτές οι οικογένειες βάζουν σε δεύτερη μοίρα τον συστηματικό τους εμβολιασμό. 

Αποφασίζουν… επί χάρτου!
Πλήγμα χαρακτήρισε η κ. Ζερβού αποφάσεις καθοριστικής σημασίας που λαμβάνουν πρόχειρα οι σύμβουλοι των Υπουργών μέσα από γραφεία και με άγνοια των πραγματικών αναγκών, για να προσθέσει ότι δεν διαφωνεί στη συγκεντροποίηση της αιμοδοσίας και δη του μοριακού ελέγχου του αίματος για λόγους οικονομίας, αρκεί η αναδιάταξη να γίνεται με κριτήρια ορθολογικά και όχι με παραπολιτικές λογικές.
Να σημειωθεί πάντως ότι η απόφαση κατάργησης του κέντρου μοριακού ελέγχου της περιοχής μας ανήκει στην πρώην υφυπουργό κ. Σκοπούλη, με τραγική ειρωνεία να κατάγεται από την περιοχή μας.

PEΠOPTAZ ΒIΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ
proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου