Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Δεν αλλάζει τελικά , ο εκλογικός νόμος και όπως όλα δείχνουν οι επόμενες Δημοτικές εκλογές θα γίνουν με το ισχύον σύστημα.
Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση του Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ , στην οποία ξεκαθαρίζεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στις αλλαγές που έχει προαναγγείλει ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών τόσο στον Καλλικράτη όσο και στον εκλογικό νόμο.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι : "Πριν αποτιμηθούν πλήρως, θεσμικά και με σοβαρότητα τα πρώτα αποτελέσματα της εφαρμογής του Καλλικράτη , δεν μπορούμε να μιλάμε για αλλαγές. 

Πολύ περισσότερο όταν οι αναφορές σε αλλαγές γίνονται πρόχειρα, αποσπασματικά και χωρίς ουσιαστικό διάλογο τόσο μεταξύ των κομμάτων όσο και με τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης" Ενώ σε άλλο σημείο τονίζει: "Στο πλαίσιο αυτό μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους κάθε βεβιασμένη πρόταση επικοινωνιακού χαρακτήρα για την χωροταξική αλλαγή του "Καλλικράτη" ή για την αλλαγή του εκλογικού νόμου πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Σε μια περίοδο όπου η μεγάλη οικονομική κρίση είχε σημαντικές συνέπειες στην λειτουργία της Τ.Α., η αποτίμηση του "Καλλικράτη" πρέπει να γίνει μετά τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, απαλλαγμένη από τις όποιες προεκλογικές φορτίσεις και σκοπιμότητες μέσα από τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, η οποία σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης θα προτείνει τις όποιες αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις συμφωνηθούν."

Τελικά για μια κόμη φορά δικαιώνεται ο Βασίλης Ιωάννου , ο οποίος σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο PrevezaBest , πριν από περίπου 2 μήνες δείτε εδώ είχε τονίσει ότι όλες οι δηλώσεις και οι εξαγγελίες είναι αποσπασματικές και υποκρύπτουν σκοπιμότητες , προέβλεψε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και μάλιστα οι εκλογές θα γίνουν με το ίδιο εκλογικό σύστημα.

1 σχόλιο:

  1. To PrevezaBest σέβεται τις απόψεις των αναγνωστών του όμως Όπως έχουμε τονίσει επανειλλημένα το PrevezaBest ,δέχεται τα σχόλια για αυτό άλλωστε το έχουμε και ελεύθερο χωρίς να χρειάζεται η έγκριση μας. Όμως παρακαλούμε θερμά για την επωνυμία των σχολίων.Σε διαφορετική περίπτωση προβαίνουμε στην διαγραφή αυτών.Στην περίπτωση που οι αναγνώστες θα συνεχίσουν να κάνουν ανώνυμα τα σχόλια τους θα αφαιρέσουμε εντελώς την λειτουργία προσθήκης σχολίων. Σε περίπτωση που ζητηθούν ευθύνες και υπάρξει νομικό ζήτημα,τότε η ευθύνη βαραίνει το blog μας,όταν υπάρχουν υβριστικού τύπου εκφράσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή