Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Δεκεμβρίου 17, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η Παρέμβαση για τα ζώα έβαλε τα πράγματα στη θέση τους !!!


Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα το πρωί στο ZIKAS HOTEL,μέλη της οργάνωσης Παρέμβαση για τα ζώα, έσοδα – έξοδα του 2013, απολογισμός του έτους,  Λειτουργικό Κόστος καταφύγιου- Στειρώσεις εμβολιασμοί αδέσποτων- Έσοδα από ανταποδοτικό τέλος.
Πιο συγκεκριμένα τον κύκλο των ομιλιών άνοιξε η Πρόεδρος της οργάνωσης κ. Β.Ζέρβα, η οποία στην ομιλία της ανέφερε τα συνολικά έξοδα της χρονιάς [καταφυγίου και αδέσποτων] τα οποία αγγίζουν τις 90.000 ευρώ !!! Αλήθεια ποιος πιστεύετε ότι καλύπτει το ποσό αυτό  ; ; ; Θα σας το αποκαλύψουμε στην συνέχεια… 

Έτσι η κ.Ζέρβα ανέφερε με στοιχεία έτσι ώστε να οδηγηθούμε στο ποσό της τάξεως των 90.000 ευρώ [τροφή ζώων καταφυγίου, κτηνιατρικά, μισθός υπαλλήλου καταφυγίου, συντήρηση καταφυγίου, στειρώσεις, τροφή αδέσποτων]. Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι πόσα ήταν τα έσοδα της χρονιάς  ; ; ; Και σε αυτό το καίριο ερώτημα απάντηση ευθύς αμέσως κ. Πρόεδρος έπειτα την ανάλυση των εξόδων. Τα έσοδα της χρονιάς ήταν περίπου 9.000 !!! Και επανερχόμαστε στο προηγούμενο ερώτημα Ποιος καλύπτει τα έξοδα αυτά  ; ; ;Από τις 90.000 που ήταν τα έξοδα μέχρι τις 9.000 που ήταν τα έσοδα υπάρχει μια διαφορά 81.000 !!! Θα σας αποκαλύψουμε παρακάτω από πού καλύπτονται τα έξοδα αυτά !!!

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της οργάνωση από τις 9.000 περίπου των εσόδων τα 8.200 ήταν από το ανταποδοτικό τέλος του ενός ευρώ στο λογαριασμό του νερού. Επίσης κατά την διάρκεια της συνέντευξης ξεκαθαρίστηκαν δύο πολύ σημαντικά θέματα. Πρώτον Υπεύθυνος για τα αδέσποτα βάση νόμου είναι ο Δήμος και το φιλοζωικό σωματείο αν υπάρχει. Δεύτερον Το καταφύγιο δεν είναι μόνιμος τόπος διαμονής των ζώων αλλά προσωρινός. Τον λόγο έλαβε στην συνέχεια η κ. Πέλα Καλογήρου η οποία στην αρχή της ομιλίας της ανέφερε ποιος ήταν ο λόγος που πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη στο ZIKAS HOTEL..; Η απάντηση δόθηκε από την ίδια λέγοντας ότι είναι το μοναδικό ξενοδοχείο όπου επιτρέπεται η διαμονή στα δωμάτια των ζώων.

Η κ. Καλογήρου έδωσε στοιχεία δράσης που πραγματοποιήθηκαν κατά το τρέχον έτος, όπως μεταξύ άλλων 80 στειρώσεις γατών, όπου η κάθε μία στείρωση κοστολογείται στα 80 ευρώ. Επίσης τόσο η κ. Καλογήρου όσο και ένα άλλο μέλος της Παρέμβασης για τα ζώα η κ. Μάρθα Μπάκα αναφέρθηκαν σε όλους αυτούς τους οποίους και ευχαρίστησαν δημόσια τους πολίτες αλλά και τους κτηνιάτρους της πόλης και όχι μόνο όπου παρέχουν τις υπηρεσίες και πολλές φορές γνωρίζοντας ότι δεν θα πληρωθούν ή κάποιες άλλες φορές η βοήθεια αυτή είναι εθελοντική όπως των κτηνιάτρων από την Ολλανδία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην διάρκεια του 2013 πραγματοποιήθηκαν 98 υιοθεσίες  ζώων από το καταφύγιο.

Το καλύτερο σας το κρατήσαμε για το τέλος !!!

Τα 81.000 περίπου η διαφορά εσόδων – εξόδων της χρονιάς[90.000 – 9.000] καλύφτηκαν από την Παρέμβαση για τα Ζώα…

Τελικά έχουν "δίκιο" αυτοί που χαρακτήρισαν την Παρέμβαση για τα ζώα ανεπαρκή !!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου