Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιανουαρίου 31, 2014

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Καναλλακίου

Ο πρόεδρος του Σ.Ε.Α. κ΄ Δ.Ο.Σ. ΄΄ΕΛΠΙΣ΄΄ Φαναρίου Δήμου Πάργας και ειδικός γραμματέας της Π.Ο.Σ.Ε.Α. κ΄ Κασκάνης Θωμάς επισκέφθηκε τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας κ΄ Γεωργάκο Νικόλαο και του ευχήθηκε καλή χρονιά και καλό κουράγιο στα νέα του καθήκοντα.

            
Ο κύριος Κασκάνης ανέφερε ότι υπάρχει άψογη συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας και ιδιαίτερα με το τμήμα Αιμοδοσίας. Επίσης επισήμανε ότι υπάρχει έλλειψη μιας φυγόκεντρου και μιας καρέκλας αιμοδοσίας στο Κ.Υ. Καναλλακίου. Τέλος κατέθεσε και ψήφισμα όλων των συλλόγων της περιοχής του Δήμου μας, το οποίο έχει λάβει και το Υπουργείο Υγείας, η 6η Υ.Π.Ε. Πάτρας και το Κ.Υ. Καναλλακίου.

Μετά από κοινή συνεδρίαση που έγινε στο Καναλλάκι οι παρακάτω σύλλογοι: Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών κ΄ Δωρητών Οργάνων Σώματος ΄΄ΕΛΠΙΣ΄΄ Φαναρίου Δ. Πάργας, Αθλητική Ένωση Καναλλακίου Μπάσκετ, ΠΑΣ ΑΧΕΡΩΝ Καναλλακίου και Κυνηγητικός Σύλλογος Καναλλακίου, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Δ.Ε. Φαναρίου του Δήμου Πάργας, αποφάσισαν τη σύνταξη του παρακάτω ψηφίσματος που αφορά τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καναλλακίου και τα προβλήματα που υπάρχουν στην παροχή των υπηρεσιών υγείας στην ζώνη ευθύνης του Κέντρου Υγείας Καναλλακίου.

Η υγεία σε επίπεδο χώρας, νομού και ζώνης ευθύνης του Κ.Υ. Καναλλακίου αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα λόγω της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης σε Νοσηλευτικό και κυρίως σε Ιατρικό προσωπικό.

Ειδικότερα: Το Κέντρο Υγείας Καναλλακίου είναι υποστελεχωμένο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε τέτοιο βαθμό, που δεν είναι σε θέση να παρέχει ούτε καν τις στοιχειώδεις παροχές υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της περιοχής άλλα και στους επισκέπτες της (ο αριθμός των εξυπηρετούμενων πολιτών από το Κ.Υ. Καναλλακίου είναι πολύ μεγάλος ποσοστιαία σε επίπεδο νομού).

Στερείται πλήρως του στοιχειώδους ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και για τον λόγο αυτό δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σήμερα αλλά ούτε και στο σκοπό της θέσπισης και λειτουργίας του. Σημειώνουμε εδώ ότι είναι το πρώτο Κέντρο Υγείας που ιδρύθηκε στο Νομό μας, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και αναγκών παροχής υγείας, όπως πληθυσμός, γεωγραφική θέση, αποστάσεις από Νοσοκομεία, νοσηρότητα, επιδημιολογικά δεδομένα, ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή.

Ακόμη δημιουργούνται σοβαρότατα προβλήματα στην λειτουργία του και λόγω της  ΄΄επιστράτευσης΄΄  των ιατρών που υπηρετούν σε αυτό, στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας για να καλύψουν ανάγκες αυτού και έτσι πολλές φορές η περιοχή μένει εντελώς ακάλυπτη και υπολειτουργούσα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χάνονται άδικα ακόμη και ζωές.

Σημαντικά μπορεί να συνεισφέρει στην κάλυψη των αναγκών αυτών και η ίδρυση ΕΚΑΒ στη ζώνη της ευθύνης του.

Σύμφωνα με τα παραπάνω διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την αδιαφορία της πολιτείας στην κάλυψη όλων αυτών των αναγκών που έχουν να κάνουν με την υγεία και την ανθρώπινη ζωή και ζητούμε την άμεση ανταπόκριση των αρμόδιων φορέων αλλά και τη στήριξη από την τοπική αυτοδιοίκηση της πρωτοβουλίας μας αυτής, έτσι ώστε ΑΜΕΣΑ να στελεχωθεί πλήρως το Κέντρο Υγείας Καναλλακίου με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που είναι αναγκαίο για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του, σύμφωνα για το σκοπό για τον οποίο έχει θεσπιστεί.

Ο αριθμός και οι ειδικότητες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σας είναι ήδη γνωστές από έγγραφα και αιτήματα εδώ και πολλά χρόνια τώρα, τόσο εκ μέρους των φορέων όσο και των πολιτών της περιοχής μας.

Εδώ θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι στην ζώνη ευθύνης του Κ.Υ. Καναλλακίου δραστηριοποιείται ο «Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών κ΄ Δωρητών Οργάνων Σώματος ΄΄ΕΛΠΙΣ΄΄ Φαναρίου Δ. Πάργας», με έδρα το Καναλλάκι, ένας σύλλογος με μεγάλη προσφορά αλλά και με πανελλήνια αναγνωρισιμότητα και με πολύ μεγάλο αριθμό μελών και αυτό καθιστά απαραίτητη την προκήρυξη θέσεων, χρησιμοποίηση και συμπλήρωση του απαιτούμενου εξοπλισμού που είναι αναγκαία για την λειτουργία μικροβιολογικού εργαστηρίου.

Για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων και τη σωστή λειτουργία των δομών υγείας στο νομό και την περιοχή μας καθίσταται αναγκαίο όπως εφαρμοστεί ένας επικαιροποιημένος υγειονομικός χάρτης που θα λάβει υπόψη του τόσο το υπάρχον σήμερα καθεστώς όσο και μάλιστα κυρίως τα νέα οικονομικά, διοικητικά, κοινωνικά και Υγειονομικά δεδομένα που υφίστανται σήμερα σε επίπεδο Νομού και περιοχής μας.

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας έλαβε σοβαρά υπόψη του όλα τα θέματα που απασχολούν την περιοχή μας και υποσχέθηκε να δώσει κάποιες λύσεις.

Σας ευχαριστούμε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου