Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιανουαρίου 27, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στρατής Βουγέλης "Δεν υπάρχει περίπτωση αναβάθμισης του Νοσοκομείου της Πρέβεζας"


"Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της υγείας και οι θέσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας" ήταν το θέμα της συνέντευξης τύπου που έδωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Βουγέλης σήμερα Δευτέρα στις 10:30 το πρωί στην Αίθουσα πολλαπλών Χρήσεων του νοσηλευτικού ιδρύματος.


Έτσι ο κ. Βουγέλης μεταξύ άλλων ανέφερε "Αγωνιζόμαστε για ένα ενιαίο καθολικό σύστημα υγείας από την πρόληψη μέχρι την αποκατάσταση. Το ζητούμενο είναι η Υγεία ως κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, θέλουμε ένα νοσοκομείο που να παρέχει δευτεροβάθμια φροντίδα στους πολίτες. 

Σχετικά με την επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας κ. Μπέζα στο Νοσοκομείο ο κ. Βουγέλης αναφέρθηκε σχετικά με τα όσα είπε ο Υφυπουργός περί αναβάθμισης και στάθηκε στα εξής σημεία: Το θέμα αναβάθμισης το νοσοκομείου προυποθέτει 1)Επαρκής στελέχωση, 2)Επαρκής χρηματοδότηση, 3)Κάλυψη των κτηριακών εγκαταστάσεων.  Ακόμα ο κ. Βουγέλης ανέφερε ότι ο κ. Μπέζας στην επίσκεψή του στη πόλη μας, τάχθηκε υπέρ του οργανογράμματος του 2012 που ήταν καταστροφή για το νοσοκομείο. 

Ο κ. Βουγέλης αναφέρθηκε και στις αποχωρήσεις των Ιατρών οι οποίες τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχουν χαθεί 16 θέσεις ιατρικού νοσηλευτικού.  Επίσης ο πρόεδρος των εργαζομένων ανέφερε την αναλογία την οποία ασπάζεται ο κ. Μπέζας και η οποία είναι 5:1[πέντε αποχωρήσεις ιατρών και μία πρόσληψη] Έτσι ουσιαστικά οδηγούμαστε προς την ιδιωτικοποίηση της Υγείας. 

Ο κ. Βουγέλης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των μονάδων του ΕΟΠΥΥ και όπως ανέφερε τη στιγμή που θα περάσει το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ θα υπάρξει διαθεσιμότητα του προσωπικού με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο λειτουργικό λουκέτο των μονάδων για ένα και πλέον μήνα.  

Στην περίπτωση που ισχύσει το σχέδιο με τους οικογενειακούς γιατρούς, να σας αναφέρω ότι στην Πρέβεζα πέντε είναι οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και όπως αντιλαμβάνεστε σε μια πόλη σαν την Πρέβεζα που ο πληθυσμός της είναι περί της 20.000 η αναλογία των πέντε ιατρών θα είναι 1:4.000 . 

Γενικότερα το σχέδιο είναι έτσι ώστε να ανθίσει η ιδιωτική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Θα πρέπει οι πολίτες να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν αυτό που πραγματικά δικαιούνται, ένα ολοκληρωμένο- πλήρες και δωρεάν σύστημα υγείας".  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου