Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιανουαρίου 27, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Πλήρης απαξίωση του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου !!!


Μεγάλη η ευθύνη του Προεδρείου …

Ενώ η συνεδρίαση του αποψινού δημοτικού συμβουλίου ήταν προγραμματισμένη στις 6 το απόγευμα, η ώρα είχε πάει 18:20 και δημοτικοί σύμβουλοι του δημάρχου κ. Μπαίλη, παρήγγελναν  καφέδες εντός της αιθούσης της συνεδρίασης !!!

Είναι ένα γεγονός που κατά την άποψη μας φέρει ευθύνη το προεδρείο που επιτρέπει με την ανοχή του προφανώς να συμβαίνουν τέτοια πράγματα είκοσι λεπτά αφότου έπρεπε να είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση, ενώ θα πρέπει να αντιληφθούν οι εν λόγω  δημοτικοί σύμβουλοι πως με τέτοιες συμπεριφορές εκθέτουν τον αρχηγό της παράταξης και δήμαρχο κ. Μπαίλη. 

Όλα αυτά συμβαίνουν και ενώ είμαστε προ των πυλών των αυτοδιοικητικών εκλογών εκτός και αν οι εν λόγω δημοτικοί δεν έχουν σκοπό να ασχοληθούν ξανά με τα κοινά .  

Όμως το χαρακτηριστικό της αποψινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου δεν ήταν μονάχα αυτά που σας περιγράψαμε λίγο παραπάνω αλλά και η κωλυσιεργία του προεδρείου στα ζητήματα της ημερήσιας διάταξης και όχι μόνο. 

Για παράδειγμα στο δημοτικό συμβούλιο με αίτημα της οργανωτικής επιτροπής του καρναβαλικού κομιτάτου, βρέθηκαν στην συνεδρίαση και μέσω του εκπροσώπου τους, αναλύθηκε ποιας τεχνικής φύσεως ζητήματα θα εξυπηρετούσε την ομαλή και καλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων του. 

Εκεί αφού ακούστηκε ο εκπρόσωπος του κομιτάτου, όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν με τα δίκαια αιτήματα που έθεσε ο εκπρόσωπος. 

Όμως κάποιοι εξ αυτών [δημοτικοί σύμβουλοι] θέλησαν να πάρουν τον λόγο παρότι η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Καζάκου ανέφερε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί, για προσωπικό τους όφελος να αναλύσουν και ίσως να κουράσουν τους συναδέλφους τους, με το αυτονόητο ...ότι ναι πράγματι το κομιτάτο είναι ένας θεσμός που πράγματι αξίζει να στηριχτεί . Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να έχει περάσει μιάμιση ώρα περίπου για να συζητηθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης !!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου