Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Θα έβαζαν στα σπίτια τους Φοίνικες αξίας των 5.000 ευρώ ; ; ;


Τι πληρώνει ο έρμος φορολογούμενος ; ; ;


Πραγματοποιήθηκε η προεκλογική ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό, όπως σας ενημερώσαμε και μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ

Έτσι πριν λίγη ώρα παραλάβαμε και το σχετικό δελτίο τύπου από το γραφείο τύπου του δήμου Πρέβεζας. Και ενώ αναφέρεται στο τι ειπώθηκε στην ημερίδα, που ως γνωστόν κανείς από τους παρευρισκόμενους, όταν τελείωσε δεν ένιωσε σοφότερος- εμείς πάντως όχι- στην τελευταία παράγραφο στα ψιλά δηλαδή, μας γνωστοποιείται η επίσκεψη του προέδρου του ΕΟΤ κ.Πάλλη στο έργο ανάπλασης στο παντοκράτορα. Εκεί όπου έχουν σπαταληθεί δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τους φοίνικες, τα οποία βεβαίως πληρώνει ο έρμος φορολογούμενος. 

Το έργο μπορεί να εκτελείται από τον ΕΟΤ,αλλά οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής τι έκαναν ; ; ; Η διορατικότητα άλλωστε είναι προσόν…

Διαβάστε το δελτίο τύπου του δήμου Πρέβεζας

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό στην Πρέβεζα.

Επίσκεψη του Προέδρου του  ΕΟΤ στο έργο ανάπλασης του Παντοκράτορα
Tις δυνατότητες που  αναπτύσσει ο θαλάσσιος  τουρισμός στην Πρέβεζα ήταν το αντικείμενο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Πρέβεζα από τον Δήμο και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.
Η παρουσία του προέδρου του ΕΟΤ Χρήστου Πάλλη  αλλά και η  ισχυρή παρουσία ολόκληρου του πάνελ των  ομιλητών καθώς και  οι τοποθετήσεις των παρευρισκομένων έδωσαν την δυνατότητα να αναπτυχθεί ένας  εποικοδομητικός διάλογος , θέτοντας τις βάσεις για την  δημιουργία ενός μόνιμου  φόρουμ για τον θαλάσσιο τουρισμό της περιοχής..
Ο  Δήμαρχος Πρέβεζας  Χρήστος Μπαϊλης στον χαιρετισμό του   επεσήμανε την  άρρηκτη σχέση που έχει η Πρέβεζα με την θάλασσα και τον θαλάσσιο τουρισμό  αναφέροντας  συγκεκριμένα :
«Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω σ΄αυτή  την σημαντική και ξεχωριστή ημερίδα.
Η οποία γίνεται σε συνεργασία του Δήμου μας με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.
Ειλικρινά να συγχαρώ και ευχαριστήσω όλα τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου μας και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο αυτής και συνάδελφο Δ.Σ Νίκο Αναγνώστου καθώς και την συνάδελφο Δ.Σ Στέλλα Βαρτελάτου για τις ενέργειες και τις προσπαθειες να γίνει η ημερίδα αυτή.
Κυρίες και κύριοι,
Η σημερινή  ημερίδα είναι ιδιαίτερα σημαντική καθότι γίνεται με την έναρξη του Νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020
Σήμερα,Κράτος Περιφέρεια και Δήμος διαθέτουμε σημαντική συσσωρευμένη εμπειρία στην διαχείριση Ευρωπαικών και εθνικών αναπτυξιακών προγραμμάτων.
Αυτή  την εμπειρία πρέπει να  την αξιοποιήσουμε δημιουργικά για μια ουσιαστική ανάπτυξη.
Για να   έχουμε και αποτέλεσμα θα πρέπει να υπάρξει και ένας ορθολογικός σχεδιασμός  της τουριστικής  ανάπτυξης της περιοχής μας, που θα προβλέπει την εκτέλεση βασικών έργων υποδομής.
Ενδεικτικά θέλω να αναφέρω την  σύνδεση της Πρέβεζας αλλά και της ευρύτερης περιοχής με τους μεγάλους οδικούς άξονες την ΕΓΝΑΤΙΑ και την ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ,
Απαιτείται αναβάθμιση του λιμανιού και του αεροδρομίου του Ακτίου.
Προέχει η προστασία και η αξιοποίησης του ιστορικού και του πολιτιστικού πλούτου.
Και θα έλεγα είναι επιτακτική η ανάγκη ανάπτυξης όλων των εδικών μορφών τουρισμού με την σωστή και ορθολογική αξιοποίηση των πλούσιων περιβαλλοντικών, ιστορικών και πολιτιστικών πόρων της περιοχής μας.
Ειδικώτερα ,   θέλω να αναφέρω ότι η περιοχή μας διαθέτει πολλά σπάνια πλεονεκτήματα που ευνοούν την τουριστική ανάπτυξη,
Ιδιαίτερα διαθέτει ένα σπάνιο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον.
Στο πλαίσιο αυτό  επιδιώκουμε κατά προτεραιότητα την  ανάπτυξη όλων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Ειδικώτερα όσον αφορά την συμβολή του θαλάσσιου τουρισμού στην ανάπτυξη της Πρέβεζας-που είναι και το θέμα της ημερίδας- θέλω  να αναφέρω πολύ σύντομα ορισμένες σκέψεις:
Ο θαλάσσιος τουρισμός για την περιοχή μας είναι αναπτυσσόμενη τουριστική δραστηριότητα που έχει περιθώρια ανάπτυξης.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα   καίτοι έχουν γίνει πολλές προσπάθειες προβολής και προώθησής του δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε όλοι μας.
Ο θαλάσσιος τουρισμός έχει δραστηριότητες και ενδιαφέροντα για  όλες τις ηλικίες και σ΄όλα τα οικονομικά και κοινωνικα στρώματα των τουριστών  ντόπιων και ξένων 
Ο Δήμος μας έχει μια τεράστια παραλία 60 χιλιομέτρων, από Πρέβεζα μέχρι Βράχο που προσφέρεται για θαλάσσιο τουρισμό, για εξειδικευμένο και μαζικό τουρισμό.
Θα πρέπει όμως να τονίσουμε ότι χρειάζεται να βελτιωθούν οι θαλάσσιες και οι χερσαίες υποδομές.
Εδώ θέλω να αναφέρω ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ολοκλήρωση μιας σύγχρονης και οργανωμένης μαρίνας για την προσέλκυση σκαφών αναψυχής.
Και όλοι γνωρίζουμε ότι οι τουρίστες αυτής της κατηγορίας είναι  υψηλού  εισοδήματος.
Η  Μαρίνα είναι έργο που συμβάλλει σίγουρα στη αναβάθμιση του θαλάσσιου τουρισμού.
Θα πρέπει επίσης να γίνουν έργα στο λιμάνι ώστε να υπάρξουν όλες εκείνες οι προυποθέσεις για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.
Γι’ αυτό πέρα από τα έργα θα πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή και συνολική προβολή όλων των πλεονεκτημάτων της ευρύτερης περιοχής.
Θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς  να εξετάσουμε την δυνατότητα δημιουργίας και λειτουργίας υδατοδρομίου .
Η λειτουργία του υδατοδρομίου αποτελεί καλή λύση στα προβλήματα σύνδεσης των παράκτιων περιοχών.
Θα πρέπει να στηρίξουμε όλα τα θαλάσσια σπορ.
Το Ιόνιο είναι μια ήρεμη θάλασσα κατάλληλη για θαλάσσια σπορ από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο.
Πέρισυ φιλοξενήσαμε την πόλη μας  τον τερματισμό του Ράλυ του Ιονίου.
Φέτος φιλοδοξούμε   η Πρέβεζα να αποτελέσει την αφετηρία του Ράλυ Ιονίου.
Συγχρόνως θα πρέπει να υπάρξει μια αρμονική ανάπτυξη και με άλλες μορφές τουρισμού:
Ιαματικό τουρισμό- καθότι η πόλη μας διαθέτει από τα πιο παλιά Ιαματικά Λουτρά της χώρας που λειτουργούν σε παλιό ιστορικό κτίριο.
Εδώ συνδυάζεται και η πρώτη μορφή τουρισμού υγείας καθότι οι θεραπευτικές ιδιότητες είναι γνωστές.
Θρησκευτικό, σχολικό, αγροτουρισμό, οικοτουρισμό, πολιτιστικό (αξιοποίηση-ανάδειξη των σπάνιων αρχαιολογικών χώρων Αρχαία Νικόπολη, Κασσώπη-Βυζαντινά μνημεία) συνεδριακό τουρισμό και άλλες μορφές.
Κυρίες και κύριοι,
Κλείνοντας αυτό τον χαιρετισμό θέλω να τονίσω ότι  θα πρέπει  όλοι οι φορείς του τόπου μας, συντονισμένα να ενισχύσουμε και να εμπλουτίσουμε το τουριστικό προιόν του Δήμου μας στην  κατεύθυνση  διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης και ποιοτικής προσφοράς με σκοπό την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών στην   ίδια την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους αναδεικνύοντας και προβάλλοντας τα μεγάλα και σπάνια πλεονεκτήματα του τόπου μας.»

Αμέσως μετά το τέλος της ημερίδας  ο κ.Πάλλης συνοδευόμενος  από τον Δήμαρχο Πρέβεζας   κ.Μπαίλη επισκέφθηκε το έργο ανάπλασης που εκτελεί  ο  ΕΟΤ στον Παντοκράτορα. Ο κ.Μπαϊλης επεσήμανε προς τον κ.Πάλλη  τις παρατηρήσεις που  υπάρχουν σχετικά με την  τοποθέτηση των φοινικόδεντρων και  άλλες   υπό αμφισβήτηση παρεμβάσεις στον χώρο, αναγνώρισε  ότι έχουν βάση  και   συμφωνήθηκε η αποστολή εγγράφου προκειμένου να δρομολογηθουν οι αλλαγές που προτείνει ο Δήμος αλλά εχουν επισημάνει και οι φορείς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου