Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Απάντηση σε φήμες και ισχυρισμούς


ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Για μεγάλο διάστημα μέχρι να αναδείξει τον υποψήφιο, που θα στηρίξει στις Δημοτικές εκλογές, ο ΣυΡιζΑ της πόλης μας κατηγορήθηκε ότι καθυστερεί, με αποτέλεσμα να έχει χάσει έδαφος. Μετά την πρωτόγνωρη για την Πρέβεζα δημοκρατική διαδικασία ανάδειξης του υποψηφίου δημάρχου, που θα στηρίξει η νεοϊδρυθείσα παράταξη, μερίδα του τύπου, αλλά και άτομα που μιλάνε στο όνομα του «Δημόσιου Χώρου» ισχυρίζονται ότι η υποψηφιότητα Βασιλείου εμφυτεύθηκε από την Κουμουνδούρου. Τίποτα δεν είναι πιο ψεύτικο και συκοφαντικό. Το αποδεικνύει κατ’ αρχήν το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας, όπου οι ψήφοι σχεδόν μοιράστηκαν. Το αποδεικνύει το εκλεκτορικό σώμα, που αποτελούνταν από μέλη του ΣυΡιζΑ, του «Δημόσιου Χώρου», αλλά και πολίτες της Πρέβεζας, που συνυπέγραψαν την διακήρυξη αρχών.

Ας θυμηθούμε ότι ο επικεφαλής του «Δημόσιου Χώρου» λίγες μέρες πριν αρνήθηκε δημόσια την πρόταση, που του έγινε να είναι υποψήφιος επικεφαλής της νέας παράταξης.

Ας θυμηθούμε ότι αμέσως μετά μέλη και φίλοι του ΣυΡιζΑ  πρότειναν και άλλους αρκετούς υποψήφιους, εκ των οποίων άλλοι αποδέχτηκαν και άλλοι όχι
Ας θυμηθούμε ότι το εκλεκτορικό σώμα οριστικοποιήθηκε τρεις μέρες πριν τις αρχαιρεσίες και κανείς από τους υποψηφίους δεν διανοήθηκε να γράψει τους φίλους και συγγενείς του.

Φαίνεται ότι ως εδώ ήταν το ενδιαφέρον για την …καθυστέρηση του ΣυΡιζΑ. Τώρα οι ίδιοι κύκλοι προτάσσουν το πραγματικό γεγονός της απουσίας Βασιλείου από την Πρέβεζα για να τον μειώσουν. Και γιατί δεν μπορεί να αντιστραφεί αυτό το επιχείρημα; Μήπως γιατί η Πρέβεζα τόσα χρόνια διοικήθηκε από αυτούς, που ήταν εδώ και έφτασε σ’ αυτό το χάλι; Μήπως γιατί οι πολιτικές, που εφαρμόστηκαν εξυπηρετούσαν τα τοπικά μικροσυμφέροντα; Μήπως επειδή η αδιαφάνεια ήταν ο κανόνας  στις δημαρχιακές αποφάσεις; Μήπως επειδή οι επιτροπές διαβούλευσης ήταν κενές περιεχομένου;  Ή μήπως επειδή ο Βασιλείου και οι συμμετοχικές διαδικασίες, που εξαγγέλλει ταράζουν τις κατεστημένες δομές και την επανάπαυση; Και γιατί δεν είναι εγγύηση η ισότιμη συμμετοχή και των άλλων υποψηφίων, που δήλωσαν ότι όλοι μαζί θα βαδίσουν για τη νίκη; Και γιατί δεν είναι εγγύηση η μέχρι τώρα επιστημονική και πολιτική σταδιοδρομία του Βασιλείου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό; Και γιατί δεν είναι εγγύηση ο νόστος για την γενέτειρα γη και η επιθυμία να τη υπηρετήσει;

Ας το καταλάβουν όλοι όσοι προσπαθούν με προσχήματα να παραμείνουν  στις ίδιες «τοπικές» συνταγές: Η νέα παράταξη έρχεται να συμπαρασταθεί σε  όλους εκείνους, που βίωσαν και βιώνουν τα αποτελέσματα της βάρβαρης επίθεσης στα εισοδήματά τους, στη δουλειά τους , στα δικαιώματά τους στην υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό. Έρχεται να υπερασπιστεί το περιβάλλον της πόλης από την ασυδοσία και την πολεοδομική αναρχία. Έρχεται να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής. Δεν διαθέτει κανένα μαγικό ραβδί, είτε από την Πρέβεζα, είτε από αλλού. Καλεί όλους τους πολίτες της Πρέβεζας και των γύρω χωριών από κοινού να συνδιαμορφώσουν ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης του Δήμου  και του τόπου μας. Η συμμετοχή και η στήριξή τους είναι προϋπόθεση για την νίκη και την επιτυχία. 

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου