Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΠΩΡΟΠΩΛΩΝ ΠΑΝΤΟΠΩΛΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Αν κάποιος παρακολούθησε στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο τη συζήτηση για το θέμα της λεγόμενης «Αγροτικής Αγοράς» θα αντιλαμβάνονταν ότι περίσσευε ο λαϊκισμός από όλες τις πλευρές του Δημοτικού συμβουλίου με προεξέχοντα βέβαια τον Δήμαρχό μας. Οποιοσδήποτε λίγο μυημένος στο συγκεκριμένο θέμα που συζητιόνταν θα καταλάβαινε ότι σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι συζητάνε και τι αποφασίζουν. Διότι δεν δικαιολογείται διαφορετικά το γεγονός ότι ψήφισαν και πήραν την ίδια απόφαση για τον ίδιο χώρο η οποία κρίθηκε άκυρη από την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, μόλις πριν από λίγες μέρες σχετικά με την άδεια κατάληψης από τους παραγωγούς.

Αποτέλεσμα βέβαια όλης αυτής της σύγχυσης που δημιουργείται είναι να έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, οι επαγγελματίες από τη μία και οι παραγωγοί από την άλλη. Οι παραγωγοί μάλιστα με την προτροπή του Δημάρχου λίγο πριν το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίστηκαν και αυτοί σε δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Αν ο ρόλος του αιρετού άρχοντα είναι να χωρίζει τους πολίτες της Πρέβεζας, το κατάφερε.

Αντί να ακολουθεί τη νομιμότητα που είναι υποχρέωσή του, δηλώνει ότι δεν είναι υπέρ των προστίμων, αλλά αυτό δεν το έλεγε όταν λειτουργούσε η δική του Δημοτική Αστυνομία και μοίραζε τα πρόστιμα (δικαίως). Βέβαια στους παρανομούντες. Τότε ήταν μακριά οι εκλογές.

Φτάνει μάλιστα στο σημείο να απειλεί επαγγελματίες ότι θα τους κλείσει τα μαγαζιά γιατί διαμαρτύρονται για το μπάχαλο που επικρατεί.

Και η άλλη πλευρά, οι παραγωγοί πελαγωμένοι και αυτοί μη γνωρίζοντας τι να κάνουν. Δεν φτάνει η οικονομική κρίση που έχει τσακίσει τα εισοδήματα, τους δημιουργούν την προσδοκία ότι μπορούν να πωλούν τα προϊόντα τους όπου θέλουν όποτε θέλουν αρκεί να το λέει ο Δήμαρχος. Εάν θέλουμε να ισχυριζόμαστε ότι είμαστε μια ευνομούμενη πολιτεία πρέπει να πρυτανεύσει επιτέλους η λογική και όχι με την επίκληση της οικονομικής κρίσης που μαστίζει όλους τους κλάδους στη χώρα μας να φθάσουμε στο σημείο να παρανομούμε. Αν πράγματι ο Δήμος θέλει να βοηθήσει τους παραγωγούς δεν έχει παρά να νομιμοποιήσει την Λαϊκή αγορά που έχει δρομολογήσει ή να περιμένει την ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου σε Αγροτική Αγορά πριν οδηγηθούμε σε κοινωνικό αυτοματισμό.

Καιρός να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.


Ο Σύλλογος Οπωροπωλών Παντοπωλών Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου