Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Μύρισε" καρναβάλι γυναικών !!!



Οι γυναίκες της Πρέβεζας πρωτοστατούν στα δρώμενα της Αποκριάς για περισσότερα από 55 χρόνια και σήμερα το βράδυ για πρώτη φορά ντυμένες «απάχηδες» με αφετηρία τον ΟΤΕ,  διέσχισαν την Λ.Ειρήνης, την αγορά και την παραλία για να προσκαλέσουν τον κόσμο στην παρέλαση του γυναικείου καρναβαλιού που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.




Η παρέλαση θα ξεκινήσει αύριο λίγο μετά τις 8 το βράδυ, από την Λεωφόρο Ειρήνης, στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου και μέσω της οδού Καρυωτάκη, θα κατευθυνθεί στην παραλία για να τερματίσει στην πλατεία Ανδρούτσου. Σημείο αναφοράς στην φετινή παρέλαση θα αποτελέσει η αναπαράσταση του πρεβεζάνικου γάμου με την χαμάλα, τα προικιά , τους συμπεθέρους και όλα τα ήθη και έθιμα που χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου. 

Τις πεζές καρναβαλίστριες θα συνοδεύσουν και μηχανοκίνητα άρματα, τα οποία θα ολοκληρώσουν τις παρουσίες των γκρουπ. Oι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πρέβεζα θα συνεχισθούν το Σάββατο με τη μεγάλη με άρματα παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου, με τα γκρουπ και τις αυτοσχέδιες ομάδες του Κομιτάτου να υπόσχονται μοναδικές στιγμές σε επισκέπτες και ντόπιους. 

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ από τη Λ. Ειρήνης στο ύψος του παλιού ΚΤΕΛ και θα καταλήξει μέσω της παραλίας στην πλατεία Ανδρούτσου. 

Οι εκδηλώσεις από το Καρναβαλικό Κομιτάτο θα ολοκληρωθούν με την τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Μαρτίου και ώρα 7 το απόγευμα, στην πλατεία Ανδρούτσου με μουσικά και χορευτικά σχήματα, αλλά και με την καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου, όπου πυροτεχνήματα και βεγγαλικά, θα φωτίσουν τον ουρανό της Πρέβεζας και θα κάνουν τη....νύχτα, μέρα!


Με πληροφορίες από την Δημοτική Ραδιοφωνία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου