Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 12, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΟΥΤΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ


Του Λιβιεράτου Νικολάου ιατρού του κοινωνικού ιατρείου Πρεβεζας


Με έκπληξη διάβασα τις προσβλητικές και ρατσιστικές απόψεις του κ. Κωνή στον τοπικό τύπο . Δηλώσεις που έγιναν  στα πλαίσια μιας  πολεμικής  κατά  δημοτικής παράταξης του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ, αλλα και κατά της αλληλεγγύης, που προφανως πλήττουν το Ιατρείο κοινωνικής αλληλεγγύης Πρεβεζας – ΙΚΑΠ -συνιδρυτής του οποίου  ηταν ο κ. Γιάννης Ρέντζος.

Η έκπληξη μου μεγάλωσε διότι ο κ Κωνής ήταν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πρεβεζας, αλλα και υποψήφιος του  ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

Η φωτογραφία του εν μέσω δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ειναι  δημοσιογραφικά σωστό γιατί οι δυο βουλευτές δεν εχουν καμιά σχέση με αυτές τις αποψεις και συμπαρίστανται αμέριστα στο ΙΚΑΠ.

Ως γιατρό του κοινωνικού ιατρείου,  ως προοδευτικό άνθρωπο με θίγουν βαθύτατα οι δηλώσεις αυτές. Θίγουν και προσβάλουν τους δεκάδες ακτιβιστές και συμπαραστάτες του κοινωνικού ιατρείου.

Δεν θεωρώ οτι κάνω ελεημοσύνη. Ως  γιατρός του ΙΚΑΠ στηρίζω την ψυχική την σωματική υγεία, αλλά  και την  αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας που έπληξε η κρίση ,τα μνημόνια και η κυβέρνηση.

Το κοινωνικό ιατρείο ειναι επίσης μια αυτόνομη  πρωτόγνωρη προσπάθεια του κοινωνικού χώρου, πέρα απο το δημόσια και ιδιωτική υγεία. Το κυριότερο είναι οτι είμαστε εθελοντές και δεν ανεχόμαστε κανένα να μας προσβάλει.

                           Λιβιεράτος Νίκος
                      Καρδιολόγος γιατρός του κοινωνικού ιατρείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου