Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ελέγχους για την αδήλωτη εργασία ζητά ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου

Συχνούς ελέγχους για την αδήλωτη εργασία ζητά ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου, τονίζοντας ότι το πρόβλημα στην Πρέβεζα είναι ιδιαίτερο τους καλοκαιρινούς μήνες.


Ο ίδιος εξέφρασε την απόλυτη συμφωνία του με τα μέτρα κατά της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας και σημείωσε ότι ήδη πολλοί επιχειρηματίες, υπό την απειλή των υψηλών προστίμων, έχουν συμμορφωθεί με το νόμο και έχουν δηλώσει τους εργαζόμενους.

Ο κ. Δημόπουλος, όπως μετέδωσε η δημοτική ραδιοφωνία είπε ακόμη ότι όποια καταγγελία φτάνει στο εργατικό κέντρο αμέσως ενημερώνεται ο επόπτης εργασίας και γίνονται οι σχετικοί έλεγχοι παρότι η υπηρεσία της Πρέβεζας που έχει στη δικαιοδοσία της και την περιοχή της Λευκάδας είναι υποστελεχωμένη και χωρίς μεταφορικό μέσο. 

Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου ζήτησε και την βοήθεια όσων εργάζονται ανασφάλιστοι αφού όπως ανέφερε κάποιοι δεν προχωρούν σε καταγγελία για να μην εκτεθούν και χάσουν τη δουλειά τους. Κατά τους ελέγχους που έγιναν από 15 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Ιανουαρίου σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Άρτεμις κατά της ανασφάλιστης εργασίας που υλοποιείται από το Υπουργείο εργασίας στην Πρέβεζα, βρέθηκαν 7 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στις 101 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου