Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Προχωρούν οι εργασίες για την αποκατάσταση της χωματερής του Κούκου


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες της αποκατάστασης της χωματερής του Κούκου.


Αυτή την στιγμή το  αντικείμενο  τους  έχει ξεπεράσει το 50% και η εικόνα της  χωματερής  δεν θυμίζει σε τίποτα  εκείνη που για δεκαετίες αποτελούσε πληγή  για την τοπική Κοινότητα της Νικόπολης, τον αρχαιολογικό χώρο και την ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΠΕΡΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Το έργο  περιλαμβάνει εκτεταμένη αποκατάσταση και περίφραξη του χώρου, δεντροφυτεύσεις καθώς και παραγωγή βιοαερίου από τα απορρίμματα που βρίσκονται θαμμένα στην χωματερή.

Οι εργασίες που απομένουν είναι η συλλογή των ομβρίων υδάτων και αποστράγγισης καθώς και  η εγκατάσταση  για το  βιοαέριο που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάιο.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη, ο οποίος επισκέφθηκε το έργο  μαζί με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων Δημήτρη Κατσιπανέλη, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής αλλά και του οικοσυστήματος του Αμβρακικού.

Σύμφωνα με τον κ.Μπαϊλη  μια ακόμη παράμετρος που αναδεικνύει την σοβαρότητα του  συγκεκριμένου  εργου είναι  η συμβολή του στην προσπάθεια ένταξης του  Αρχαιολογικού Χώρου της Νικόπολης στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO , δεδομένου ότι η   αποκατάσταση της χωματερής  εξάλλου είχε τεθεί ως προυπόθεση  από τους υπεύθυνους του Υπουργείου Πολιτισμού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου