Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαρτίου 26, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΚΙ ΟΜΩΣ …..ΣΕ 50 ΜΕΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



Απομένουν μόλις 50 μέρες μέχρι τις Δημοτικές Εκλογές και αν κάποιος δεν εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα μ’ αυτές , δύσκολα θα αισθανθεί το γνωστό από το παρελθόν «άρωμα των τοπικών εκλογών».


Λίγες εκδηλώσεις, λιγότερες ανακοινώσεις, ελάχιστα φυλλάδια, ίχνος διαλόγου και αντιπαράθεσης. Λείπει , ρε παιδί μου, η ένταση , το πάθος , η προεκλογική φασαρία. Δεν ξέρουμε τι είναι ακριβώς αυτό που άλλαξε τις συνήθειες μας και δεν συμβαίνουν όσα συνέβαιναν στους προηγούμενους προεκλογικούς αγώνες.

Είναι μόνο η πολιτική και οικονομική κρίση και η συνεπακόλουθη αδιαφορία και απογοήτευση των πολιτών, όπως κάποιοι ισχυρίζονται; Είναι η αδυναμία των κομμάτων να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα ή μήπως τελικά είναι η αδυναμία των υποψηφίων Δημάρχων και των συνεργατών τους να ξεφύγουν από τα στερεότυπα και από τώρα να ξεκινήσουν τον αναγκαίο δημόσιο διάλογο , διατυπώνοντας ρεαλιστικές προτάσεις και καινοτόμες ιδέες που θα ευαισθητοποιήσουν και θα κινητοποιήσουν τους πολίτες; Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στο νομό (εκτός 1-2 εξαιρέσεων )έχουν επιδοθεί μόνο στον «μυστικοπαθή» αγώνα συγκρότησης των ψηφοδελτίων τους (ιδιαίτερα δύσκολο έργο ), και «έχουν ξεχάσει» όπως φαίνεται , ότι οφείλουν παράλληλα κάτι να αρχίζουν να λένε στους πολίτες για το σχέδιό τους για την επόμενη 5ετία (όσοι βέβαια διαθέτουν) .

Βέβαια το χειρότερο που παρατηρούμε είναι , ότι κάποιοι υποψήφιοι Δήμαρχοι όχι μόνο δεν έχουν μέχρι στιγμής πει τίποτε για το τι προτείνουν για το μέλλον , αλλά αποφεύγουν ακόμη και να απαντήσουν στις αλλεπάλληλες προκλήσεις που δέχονται μέσω δημόσιων ερωτημάτων , που τους θέτουν άλλοι συνυποψήφιοι . Είναι, λέει , θέμα τακτικής ….να μη απαντάμε .

Μπορούν όμως τόσο σοβαρά θέματα , που αφορούν τη διαχείριση του Δήμου και τίθενται δημόσια, να παραμένουν αναπάντητα επί μακρόν; Και εν πάση περιπτώσει διερωτήθηκαν μήπως αυτή τους τη στάση την εκλάβουν οι πολίτες ως αδυναμία πειστικών απαντήσεων; Λέμε… μήπως; 

Σε κάθε περίπτωση, εμείς στο Prevezabest είμαστε εδώ και θα φιλοξενούμε τις απόψεις όλων των Δημοτικών παρατάξεων και όλων των υποψηφίων ,θέλοντας έτσι να συμβάλλουμε στο δημόσιο διάλογο που θα βοηθήσει τους πολίτες να κάνουν τις καλύτερες επιλογές στις Δημοτικές αρχές , ασκώντας παράλληλα κριτική σε όσους επιχειρήσουν να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών, μόνο με χτυπήματα στην πλάτη και χωρίς να αναλαμβάνουν πολιτικές δεσμεύσεις και να καταθέτουν προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου