Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Μαρτίου 14, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σε ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ και κοινωνικές δομές ο Μιλτιάδης Κλάπας


Η ανάπτυξη κοινωνικών πολιτικών, με βάση τα σημερινά δεδομένα που έχει προκαλέσει η κρίση, καθίσταται πλέον κυρίαρχη προτεραιότητα για την τοπική αυτοδιοίκηση.



Η στήριξη όλων των κοινωνικών δομών και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της αλληλεγγύης έχουν δεσπόζουσα θέση στο πρόγραμμα της παράταξης «Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας» και θα έχουν και μετά τις εκλογές του Μαΐου.

Ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Μιλτιάδης Κλάπας είχε τη δυνατότητα να αναπτύξει τις θέσεις του για την κοινωνική πρόνοια και την αλληλεγγύη στη διάρκεια των συναντήσεων που πραγματοποίησε στο ΚΑΠΗ, το ΚΗΦΗ, τις κοινωνικές δομές του Δήμου, όπως και στη συνάντηση με τους εργαζόμενους των δομών που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Τον κ. Κλάπα συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμητρα Χαραλαμπίζα, Όλγα Παλάντζα, Βάγια Ράπτη και Θεόφιλος Κετίκογλου.

Στο ΚΑΠΗ έγιναν αποδέκτες των έντονων παραπόνων που διατυπώθηκαν από τα μέλη ενώ διαπίστωσαν την κακή κατάσταση που επικρατεί. Η υποβάθμιση υπήρξε συνεχής με αποτέλεσμα άνθρωποι της τρίτης ηλικίας να το αποφεύγουν ενώ αξιοσημείωτο είναι πως σήμερα δεν αναπτύσσεται καμία δραστηριότητα που θα μπορούσε να μετατρέψει το χρόνο των μελών σε χρήσιμο και θα έδινε κίνητρο για μεγαλύτερη συμμετοχή.

Ο κ. Κλάπας υπογράμμισε ότι το ΚΑΠΗ θα επανέλθει στο προηγούμενο μοντέλο λειτουργίας ενώ τόνισε ότι οι κοινωνικές δομές θα πρέπει να ενισχυθούν. Μία από τις πιο κρίσιμες είναι το «Βοήθεια στο Σπίτι» το οποίο παρέχει υπηρεσίες σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη και ο Δήμος οφείλει να διασφαλίσει τη συνέχισή του με κάθε τρόπο.

Στο ΚΗΦΗ, επισημάνθηκε από τα μέλη η αδυναμία ορισμένων να μεταφερθούν καθώς ο δήμος δεν διαθέτει αυτοκίνητο. Παραμένει μία δομή με άριστες υποδομές και ο κ. Κλάπας δεσμεύτηκε ότι ζητήματα που σχετίζονται με τη διευκόλυνση των μελών του θα επιλυθούν άμεσα από τη νέα δημοτική αρχή.

Τέλος ο υποψήφιος δήμαρχος είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους των κοινωνικών δομών που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας καθώς τους οφείλονται δεδουλευμένα έντεκα μηνών. Ο κ. Κλάπας σημείωσε ότι θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα εξόφλησής τους μέσα από το πρόγραμμα των ληξιπρόθεσμων.

«Η αλληλεγγύη είναι υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας. Ο Δήμος, η Δημοτική Αρχή, οφείλει να πρωτοστατεί, να εμπνέει και να κινητοποιεί δυνάμεις, ώστε όλοι μαζί να απλώσουμε δίχτυ προστασίας γύρω από όσους έχουν πραγματική ανάγκη. Αυτός είναι ο δικός μας στόχος. Αυτό θα κάνουμε πράξη», υπογράμμισε ο κ. Κλάπας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου