Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Μαρτίου 25, 2014

Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ ΠΡΕΒΕΖΑΣ "Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στη ρύθμιση για την παράταση της ημερομηνίας για το φρέσκο γάλα"

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στη ρύθμιση για την παράταση της ημερομηνίας για το φρέσκο γάλα. Η ρύθμιση αυτή θα είναι ουσιαστικά η ταφόπλακα για την ελληνική κτηνοτροφία.

Ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία με παθογένειες, αλλά οι στυλοβάτες της Ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη αλλά και για δημιουργία θέσεων εργασίας αρκεί να πραγματοποιηθεί η μετάβαση σε μια ποιοτική γεωργία.
 
Όμως η επιμήκυνση των ημερών διατήρησης του φρέσκου γάλακτος κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση με αυτή την στρατηγική, αφού μια τέτοια ενέργεια, θα υποβίβαζε την υψηλή διατροφική αξία του προϊόντος και θα δημιουργούσε μείωση των θέσεων εργασίας κυρίως στον τομέα της αγελαδοτροφίας. 

Η παράταση αυτή όχι μόνο θα υποβιβάσει το προϊόν, αλλά και λόγο των ιδιαίτερων κλιματολογικών και γεωγραφικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας μπορεί να αποτελεί και κίνδυνο ακόμα και για την ασφάλεια του καταναλωτή.
 
Άραγε όσοι υποστηρίζουν την άποψη για επιμήκυνση των ημερών διατήρησης του φρέσκου γάλακτος, γνωρίζουν τι προβλέπουν οι κανονισμοί για το γιαούρτι και τα τυριά; Γνωρίζουν ότι θα ανοίξουν την πόρτα ώστε να υποβιβαστούν και αυτά τα προϊόντα;

Στη χώρα μας το φρέσκο γάλα ή γάλα χαμηλής παστερίωσης μπορεί να έχει διάρκεια το ανώτερο 5 ημέρες.  Ο προσδιορισμός των 5 ημερών, για τη διατήρηση του φρέσκου γάλακτος έχει πραγματοποιηθεί έπειτα από πολυάριθμες έρευνες της επιστημονικής κοινότητας.
 
Γεγονός είναι ότι ήδη στη χώρα μας στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ μπορεί κάποιος να βρει γάλατα μακράς διαρκείας, είτε ελληνικά είτε εισαγωγής, των οποίων οι τιμές είναι υψηλότερες σε σχέση με το φρέσκο γάλα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι μια αύξηση της διάρκειας του γάλακτος δεν θα μπορέσει να οδηγήσει σε μείωση της τιμής για τον Έλληνα καταναλωτή και εάν θα οδηγήσει θα είναι μηδαμινή.

Είναι υποχρέωση όλων μας να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της Ελληνικής κτηνοτροφίας!!!
 
Για τη Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ Πρέβεζας
Η Γραμματέας
Ντούσκα Μαρίνα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου