Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαρτίου 05, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Υπερβολικά τα ποσά που πληρώνουν οι καταστηματάρχες στα πνευματικά δικαιώματα


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου η επείγουσα ενημερωτική εκδήλωση του επιμελητηρίου Πρέβεζας και του συλλόγου εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων .

Τα θέματα που μεταξύ άλλων απασχόλησαν τους παρευρισκομένους ήταν το ζήτημα απαγόρευσης του καπνίσματος στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων της μουσικής. 

Ο βασικός προσκεκλημένος της εκδήλωσης κ.Γρηγόρης Τσαπατσάρης που μεταξύ άλλων φέρει την ιδιότητα του υπεύθυνου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Δ.Μακεδονίας, τόνισε πως στο ζήτημα του καπνίσματος, ο Νόμος οδεύει προς την πλήρη εφαρμογή του, επιπλέον ανέφερε τα πρόστιμα να καταγράφονται στον πελάτη και να είναι της τάξεως των 500 ευρώ και όχι των 50 ευρώ.  


Στο ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων, που κανείς από τους παριστάμενους – ιδιοκτήτες, εκπρόσωποι καταστημάτων δεν αποχώρησαν σοφότεροι – ο κ. Τσαπατσάρης ανέφερε πως η Α.Ε.Π.Ι. είναι ιδιωτικός φορέας και όχι ελεγκτικός μηχανισμός. 

Ενώ έγινε εκτενής αναφορά σε άλλη εταιρία που διαχειρίζεται πνευματικά δικαιώματα και ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπάρχει ζήτημα μονοπωλίου και έτσι οι καταστηματάρχες μπορούν να επιλέξουν, δίχως βέβαια να τους γίνει σαφές αν θα είναι καλυμμένοι σε περίπτωση προστίμων από την μια η την άλλη εταιρία. 

Έτσι δόθηκε σε όλους φυλλάδιο με οδηγίες που αφορούν τα καταστήματα για να είναι καλυμμένοι ως προς τις προυποθέσεις του νόμου.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου