Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαρτίου 06, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ερώτηση του Βουλευτή κ. Μπάρκα όσον αφορά την διαμορφωθείσα κατάσταση με τις εξετάσεις των αιτούντων πιστοποίησης στα ΚΕΠΑ Πρέβεζας


Μετά το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ και το σφράγισμα των πολύ-ιατρείων του, όπου συνεδρίαζαν οι ιατρικές επιτροπές για την πιστοποίηση του ποσοστού αναπηρίας, το ΚΕΠΑ της Πρέβεζας μεταφέρθηκε στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ και συγκεκριμένα στο Γραφείο του Διευθυντή, (!) (αφού στο Υποκατάστημα δεν υπήρχε άλλος διαθέσιμος χώρος) έναν χώρο απολύτως ακατάλληλο για την εκπλήρωση των εξετάσεων ασθενών που αιτούνται πιστοποίησης αναπηρίας. Ένα χώρος στον οποίον δεν υπάρχει ιατρικός εξοπλισμός, όργανα, ούτε καν ιατρική κλίνη, στεγάζει σήμερα τις εξετάσεις των ασθενών, προς την απόγνωση όλων των εμπλεκομένων.


Έτσι, ως και σήμερα, τα ΚΕΠΑ στην Πρέβεζα εξετάζουν στο Γραφείο του Διευθυντή, με τον Διευθυντή να έχει … αναγκαστικά μετακομίσει σε άλλο γραφείο ή να περιφέρεται και τους εξεταζόμενους ασθενείς με τους συνοδούς τους να στοιβάζονται στο ίδιο χώρο υποδοχής με τους άλλους ασφαλισμένους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους συναλλασσόμενους να αντικρίζουν παραπληγικούς σε καροτσάκια υποβασταζόμενους ασθενείς κλπ. Ο παραλογισμός συνεχίζεται και οι πολίτες βιώνουν την συνεχή απαξίωση τους δικαιώματος τους σε δημόσιες, δωρεάν και ποιοτικές παροχές υπηρεσιών υγείας.

Σε μια χώρα σε ανθρωπιστική κρίση και ραγδαία υποτίμηση των ζωών της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, η μνημονιακή συγκυβέρνηση με τον “ξαφνικό θάνατο” των πολύ-ιατρείων του ΕΟΠΠΥ σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των Μνημονίων,  προκάλεσε άμεση και ριζική υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, αδιαφορώντας για τις ζωές των πολιτών,  ασφαλισμένων και μη.



ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

1 σχόλιο:

  1. Φίλε Κώστα
    Για να τοποθετείς τον Αντώνη Σαμαρά στην Πλευρά του Γιανουκόβιτς και εσύ να διαλέγεις την προνομιακή πλευρά των άλλων….. δηλαδή των ''Ναζιστών'', σίγουρα κάτι το τραγικό συμβαίνει.
    Αν δεν έχεις διανοητική σύγχυση του τι συμβαίνει εκεί…. αν το μερμήγκι έβγαλε φτερά …… αν κάποιοι σε βάλανε στο καλάμι….. και αν ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα τριχοτομήθηκε δεν σου φταίει ο Σαμαράς και ο Νομός.

    Δεν νομίζεις ότι προσβάλλεις άκομψα μια κατ΄ εξοχήν Νεοδημοκρατική περιοχή; Η αυτοϊκανοποίηση των πολιτικών σου ορμών δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις παιδικές σου φαντασιώσεις γιατί κινδυνεύεις να εξαντληθείς πολιτικά πρόωρα. Μήπως πρέπει να ασχοληθείς με την βουλευτική σου έδρα την οποία κάποιοι έχουν βαλθεί να την μεταφέρουν! Μήπως πρέπει να ζητήσεις συγνώμη από τους νεοδημοκράτες συμπολίτες σου Φιλιππιαδιώτες αφού αύριο θα τους ζητήσεις την ψήφο τους; λέω μήπως. Στην τριχοτόμηση του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας τι ρόλο έπαιξες;

    Ο σεμνός και συμπαθής Φάνης συμφωνεί με την ακατάσχετη αρλουμπολογία σου; Ο Δήμαρχος κ. Γιολδάσης τι λέει σχετικά μ΄ αυτό; ο Νομάρχης κ. Ιωάννου; (καλά αυτός είναι ανεξάρτητος) ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ο Βουλευτής κ. Τσουμάνης; ο Περιφερειάρχης Κώστας Χρήστου; Ο λαλίστατος Πρόεδρος της ΝΟΔΕ της Ν.Δ.; όλοι γαργάρα; όλοι τους μούγκα; Ξέρω …. ξέρω… καταλαβαίνω … έχουν πάθει υπερκόπωση… στα τηλέφωνα και στα κατ΄ ιδίαν όσμωση, ίντριγκα, συκοφαντίες και ταύτιση.
    alexissoldatos@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή