Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαρτίου 05, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση του δρόμου που συνδέει την Καμαρίνα με τον Ωρωπό


Η ασφαλτόστρωση  του οδοστρώματος (από την πλευρά της Καμαρίνας) έχει προχωρήσει σε ποσοστό  60%   ενώ  η ολοκλήρωσή   του αναμένεται μέσα στο 2014. 

Το έργο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαίλης συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο  Δημήτρη Κατσιπανέλη  και ενημερώθηκε από τους κατασκευαστές για την πορεία των εργασιών  και από τους αρχαιολόγους για τα ευρήματα που εντοπίστηκαν σε σημεία κατά μήκος του εργοταξίου.


Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.800.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου ενώ σύμφωνα με το κ. Μπαϊλη θα αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας για τους κατοίκους Λούρου, Πρέβεζας , Ζαλόγγου και θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Αρχαίας Κασσώπης, του μνημείου του Ζαλόγγου και του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου.

Η παραδοτέα οδός θα είναι ασφαλτοστρωμένη, συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων και πλάτους 6,5 μέτρων. Η υλοποίησή της θα μειώσει κατά το ήμισυ την απόσταση και θα την κάνει πιο ασφαλή  για τους επισκέπτες οι οποίοι σήμερα για να φτάσουν στον προορισμό τους  πρέπει  να  διανύσουν την διαδρομή από Ζέφυρο προς Φραξύλα.


Την λειτουργικότητά του έργου  επιβεβαιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι χρησιμοποιούν  ήδη τον  υπό κατασκευή δρόμο για τις μετακινήσεις τους .

Το τελικό  έργο προβλέπει επίσης την βελτίωση- ανακατασκευή-διαπλάτυνση της αγροτικής οδού που συνδέει τον δρόμο της παλαιάς Εθνικής Οδού Αρχαγγέλου Παραμυθιάς-Καμαρίνας Δήμου Ζαλόγγου με το Δημοτικό Διαμέρισμα του Ωρωπού.


Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να ενώσει την ενδοχώρα  με τα παράλια του Δήμου δίνοντας νέες δυνατότητες στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου