Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Μαρτίου 14, 2014

Επίσκεψη στο έργο αποχέτευσης και βιολογικού Λούρου-Ωρωπού από το δήμαρχο Πρέβεζας


Με γρήγορους ρυθμούς εκτελούνται οι εργασίες των δικτύων



Το υπό εκτέλεση έργο «Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης και Βιολογικού Λούρου Ωρωπού» (προϋπολογισμού  14.30.000 ΕΥΡΩ με ΦΠΑ μαζί με τα υποέργα) στην Τοπική Κοινότητα Λούρου και στον Ωρωπό, επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Κατσιπανέλη όπου  και ενημερώθηκαν από υπηρεσιακούς παράγοντες και τους μηχανικούς της εταιρείας για την πορεία εκτέλεσης των  εργασιών.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης συνομιλώντας με αρκετούς κατοίκους της περιοχής τους δήλωσε για το έργο  «Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης και Βιολογικού Λούρου Ωρωπού»: «Είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά  ότι θα δώσουμε βαρύτητα σε βασικά έργα υποδομών για το δήμο μας. Σήμερα λοιπόν βρισκόμαστε στη φάση υλοποίησης ενός πολύ σημαντικού έργου πρώτα – πρώτα για τον Λούρο και τον Ωρωπό αλλά περισσότερο για το περιβάλλον της περιοχής και ειδικότερα για το επιβαρυμένο οικοσύστημα του ποταμού Λούρου και του Αμβρακικού κόλπου. Η προσπάθειά μας για την προστασία του Αμβρακικού όμως συνεχίζεται και θα ξεκινήσουμε να υλοποιούμε σύντομα έργα τα οποία έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα Ανάσα. Ακόμη η μελέτη για την αποχέτευση και το βιολογικό καθαρισμό της παραλιακής ζώνης του Ζαλλόγου που χρηματοδοτεί η περιφέρεια αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο». Ο δήμαρχος Πρέβεζας παρακολουθώντας το έργο από την αρχή, διαπίστωσε ότι αυτό εκτελείται  με εντατικούς ρυθμούς μέσα στα ορισμένα χρονοδιαγράμματα ενώ , μια μικρή απόκλιση οφείλεται στον  εντοπισμό αρχαιολογικών ευρημάτων.

Συνολικά 2,5 χιλιόμετρα εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης  και  2 χιλιόμετρα του αγωγού θα συνδεθούν με το εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού  που θα επεξεργάζεται τα λύματα  του Λούρου, του Ωρωπού και του Θεσπρωτικού και το οποίο επισκέφθηκαν  στην συνέχεια οι κύριοι Μπαϊλης και Κατσιπανέλης.

Ένα ακόμη υποέργο που ενέταξε στο ΕΣΠΑ ο δήμος Πρέβεζας και δημοπρατήθηκε πρόσφατα είναι και η κατασκευή του κεντρικού αγωγού που θα συνδέσει και το Θεσπρωτικό με το εργοστάσιο του Βιολογικού και αφενός θα χαμηλώσει το κόστος χρήσης του έργου αλλά θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος με τη σωστή διαχείριση και των λυμμάτων της περιοχής του Θεσπρωτικού.

Τα λύματα έως σήμερα καταλήγουν στους βόθρους  με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι ίδιοι οι κάτοικοι τουλάχιστον 4 έως 6 φορές το χρόνο  με την εκκένωσή τους ενώ μεγάλη ποσότητα μοιραία ανεπεξέργαστων λυμάτων  καταλήγει μοιραία στον Λούρο και από εκεί στο οικοσύστημα του Αμβρακικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού  Λούρου-Στεφάνης-Ωρωπού είναι μια παρέμβαση που υλοποιήθηκε μετά από αγώνα δρόμου και επαφών από την Δημοτική Αρχή  δεδομένου ότι οι οικισμοί  κάτω από 2.000 κατοίκους δεν εντάσσονταν στις προδιαγραφές της Ε.Ε για χρηματοδότηση. Ο δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης  προέταξε την ανάγκη υλοποίησης του έργου αυτού, χαρακτηρίζοντας ως μείζονος σημασίας το θέμα της προστασίας των  νερών του Λούρου και του Αμβρακικού.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου έχει  πολλαπλά  οφέλη  για την περιοχή αφού για την κατασκευή του  χρησιμοποιούνται υλικά από  τοπικές επιχειρήσεις αλλά και εργατικό δυναμικό από την περιοχή ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο εργολάβος στον Δήμαρχο  Πρέβεζας αυτό θα γίνεται σε όλη τη φάση κατασκευής του έργου αλλά και αργότερα ,όταν το έργο τεθεί σε λειτουργία.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων  Δημήτρης  Κατσιπανέλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία των εργασιών που διαπίστωσε με την επίσκεψή του σε αρκετά σημεία κατασκευής των δικτύων και τόνισε στους κατοίκους της περιοχής ότι θα πρέπει να δείχνουν κατανόηση γιατί ο δήμος με τον τοπικό αντιδήμαρχο κ. Χαράλαμπο Κακιούζη και τις υπηρεσίες του θα είναι δίπλα τους και θα προσπαθεί να λύσει άμεσα ότι μικροπροβλήματα δημιουργούνται κατά την κατασκευή αυτού του σημαντικού έργου.

Αυτή τη στιγμή  εκτελούνται  τα έργα για τη σύνδεση του κεντρικού αγωγού από τον Ωρωπό στη διασταύρωση στη Γέφυρα με το κεντρικό αγωγό του Λούρου στα πρώτα φανάρια. Παρά την όποια μικρή όχληση  που προφανώς υπάρχει στους κατοίκους του Λούρου και του Ωρωπού, είναι αδιαμφισβήτητο ότι γίνεται ένα από τα ποιό σημαντικά έργα το οποίο θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων όχι μόνο της περιοχής αλλά ολόκληρου του δήμου Πρέβεζας

                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου