Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαρτίου 13, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η Κυανή Ακτή ανήκει στους πολίτες και όχι στους Εργολάβους


Με πρωτοβουλία της ανοιχτής συνέλευσης πολιτών για την Κυανή Ακτή , σήμερα Πέμπτη το πρωί βρέθηκαν πολίτες, μέλη κομματικών φορέων, υποψήφιοι δήμαρχοι , στο χώρο της Κυανής Ακτής, όπου εκτελείται το έργο της ανάπλασης της. 


Χάρις την επέμβαση των παρευρισκόμενων, σταμάτησαν οι εργασίες, ενώ δήλωσαν ότι θα βρίσκονται κάθε μέρα στο χώρο του έργο έως ότου αυτό σταματήσει.

Μάλιστα η οργάνωση του Σύριζα Πρέβεζας, εξέδωσε και σχετικά ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την απορία της, ότι παρά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να ζητήσει την αναστολή των εργασιών, αυτές προχωρούν. 

Ενώ πριν λίγη ώρα λάβαμε απάντηση του δήμου σχετικά με την αναστολή των εργασιών. 

Διαβάστε σχετικά

Παρά την "απόφαση" του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πρέβεζας να ζητήσει από τον ΕΟΤ αναστολή των εργασιών στην Κυανή Ακτή, το έργο συνεχίζεται!!!!


Η Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία επαναφέρει στην δημοσιότητα την θέση της για το έργο και καλεί σήμερα Πέμπτη 13/3 ώρα 10,30 όλους τους Πρεβεζάνους στην Κυανή Ακτή


Η Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία σχετικά με το θέμα της λεγόμενης «ανάπλασης της Κυανής Ακτής» ανακοινώνει τα εξής:
Πρόσφατα κλιμάκιο της Παράταξης με επικεφαλής τους  Δημήτρη Βασιλείου-Υποψήφιο Δήμαρχο και Χρήστο Κοτσίνη –Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο
·         επισκέφτηκε τον χώρο της Κυανής Ακτής και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής.
·         έλαβε γνώση της εφαρμοζόμενης μελέτης του Έργου «Διαμόρφωση χώρων Κυανής Ακτής – Κάστρου Παντοκράτορα Δήμου Πρέβεζας
·         έλαβε γνώση της 3ης παρέμβασης  12 πολιτιστικών φορέων της Πρέβεζας με Θέμα το έργο ανάπλασης της Κυανής Ακτής που κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο του ΕΟΤ και τον Δήμαρχο Πρέβεζας στις 22 Φεβρουαρίου
·         έλαβε γνώση των ανακοινώσεων λοιπών φορέων και  πολιτών που δημοσιεύτηκαν
·         διαπιστώνει ότι η μελέτη είναι ελλιπής και σε πολλά σημεία ανεφάρμοστη, η δε εφαρμογή της μέχρι τώρα γίνεται αποσπασματικά και με τροποποιήσεις, που είναι καταστροφικές για το περιβάλλον της περιοχής. Όχι μόνο δεν θα συμβάλλει στην ανάπλαση της περιοχής, αλλά εκτός του ότι θα καταστρέψει τα δέντρα και το φυσικό τοπίο της περιοχής, θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στον ευαίσθητο και μοναδικό πνεύμονα πρασίνου, που αναδεικνύει τον ανθρώπινο χαρακτήρα της Πόλης μας.
Συγκεκριμένα
1.       Η εφαρμοζόμενη "μελέτη" αποτελεί μηχανιστική "επικαιροποίηση" μιας ξεπερασμένης μελέτης της 10ετίας του '80 χωρίς ακριβές τοπογραφικό και υψομετρικό υπόβαθρο, χωρίς αποτυπώσεις των δένδρων και χωρίς να εμφανίζονται πρόσφατες χρήσεις (beach volley), διαβρώσεις της ακτής κλπ.
2.        Η εργολαβία ως γνωστόν δεν περιλαμβάνει το τμήμα της μελέτης που ενώνει Παντοκράτορα και Κυανή Ακτή η δε "επικαιροποιημένη" μελέτη δεν ασχολείται καθόλου με την πάνω από τον δρόμο δασική έκταση και ως εκ τούτου η επέμβαση κρίνεται αποσπασματική και αναποτελεσματική..
3.       Για το δάσος των φοινίκων δίπλα στο Κάστρο του Παντοκράτορα, για το κόστος, για το αμφισβητούμενο αισθητικό αποτέλεσμα έχουν γραφεί τόσα πολλά, που αρκούμαστε να τα προσυπογράψουμε.
4.       Ο προβλεπόμενος ποδηλατόδρομος και πεζόδρομος αντί να κατασκευαστούν  στο οδόστρωμα του υπάρχοντος δρόμου, χωροθετούνται μέσα στο αλσύλλιο, αδιαφορώντας για τα υπάρχοντα δέντρα, αλλά και για την μελλοντική ασφάλεια των πεζών και ποδηλατών.
5.       Το προβλεπόμενο εντός του άλσους δίκτυο τσιμεντένιων μονοπατιών, εκτός του ότι κρίνεται χωρίς νόημα η ύπαρξή του, κινδυνεύει άμεσα να καταστραφεί από την ανάπτυξη των ριζών των γειτονικών δέντρων.
6.       Τα υπό κατασκευήν αποδυτήρια πρέπει να επανεξεταστούν και ως προς το μέγεθος και ως προς τη θέση τους.
7.       Οι σηπτικοί βόθροι  είναι απαράδεκτοι σε ένα χώρο λουομένων, τόσο για την υγεία των πολιτών, όσο και για το φυσικό περιβάλλον. Προτείνεται η σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης.
8.       Ο ηλεκτροφωτισμός που προβλέπεται κρίνεται απαράδεκτα υπερβολικός δεδομένου ότι η δαπάνη φτάνει τα 200000 ευρώ!!!, αλλά και δεν είναι συμβατός σε ένα  δάσος αναψυχής, όπως αυτό της Κυανής Ακτής.
9.       Το έργο εκτελείται χωρίς ουσιαστική επίβλεψη εφόσον επαφίεται στην περιστασιακή εμφάνιση υπαλλήλου του ΕΟΤ από Αθήνα. Σ' ένα τόσο ευαίσθητο περιβάλλον επιβάλλεται η καθημερινή και επιτόπια παρουσία συνεπιβλέποντα  από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου όπως και δασολόγου και γεωπόνου.
Η Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία καταλογίζει μεγάλες ευθύνες στην σημερινή Δημοτική Αρχή, που  συνέργησε στην δημοπράτηση ενός έργου με τόσο ελλιπή μελέτη, αλλά και στην  προηγούμενη, που την εκπόνησε και την ενέκρινε.
Γνωρίζοντας τις οικονομικές συνέπειες, που συνεπάγεται μια διακοπή δημοπρατημένου έργου, καλούμε την Δημοτική Αρχή και τον ΕΟΤ να πάρουν υπ’ όψη τους την απαίτηση του λαού της Πρέβεζας και με βάση τις προτάσεις των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών φορέων, αλλά και τις παραπάνω  παρατηρήσεις μας, να προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθώσεις της μελέτης, ώστε να συνεχιστεί το έργο χωρίς ανεπανόρθωτες συνέπειες και να αποδοθεί το συντομότερο σε χρήση.
Παράλληλα θεωρούμε αναγκαίο, και δεσμευόμαστε να το υλοποιήσουμε μόλις γίνουμε Δημοτική Αρχή, να μελετηθεί ως ενιαίο σύνολο όλη η περιοχή Κυανή Ακτή – Παντοκράτορας – Κάστρο Αγίου Γεωργίου, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων Δημοτικός Κινηματογράφος, Δημοτικό Καφενείο, Κηποθέατρο, Κολυμβητήριο, Παιδική Χαρά, Στρατόπεδο Σολωμού, ώστε να αποτελέσει ένα Πολιτιστικό και Αισθητικό Πάρκο υψηλών προδιαγραφών προς όφελος της Πόλης και των κατοίκων της. Τότε η ανάπλαση πράγματι θα έχει  νόημα και αξία!



Ο Δήμος Πρέβεζας ζήτησε από τον ΕΟΤ την αναστολή των εργασιών της Κυανής Ακτής.
Την Δευτέρα ο ανάδοχος του έργου θα βρίσκεται στην Αθήνα.

O Δήμος Πρέβεζας, τηρώντας στο ακέραιο την απόφαση που ελήφθη στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας αναφορικά με τις εργασίες  ανάπλασης στην Κυανή Ακτή,απέστειλε προς τον πρόεδρο του  ΕΟΤ  κ.Πάλλη και τον υπεύθυνο  Τεχνικών υπηρεσιών της ίδιας υπηρεσίας κ.Καραντζή   τ ο με  υπ. αριθμ.πρωτ. 7782/12-3-2014 έγγραφο που αναφέρει τα εξής:                         
«Σε συνέχεια σχετικών εγγράφων μας και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με εσάς, σας γνωρίζουμε ότι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις  10/3/2014, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων της πόλης, οι οποίοι εξέφρασαν έντονες αντιρρήσεις και διαμαρτυρίες για το έργο της ανάπλασης.
Μετά από διαδικασία η οποία διήρκεσε πλέον των τριών ωρών,το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε , να ζητήσει από εσάς, την αναστολή των εργασιών, στο έργο της  ανάπλασης της Κυανής Ακτής, έως την επίσκεψη κλιμακίου της υπηρεσίας σας, με το οποίο, θα διευθετηθούν τα ζητήματα τα οποία έχουν προκύψει.»
Επίσης υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Πρέβεζας κ.Χρήστου Μπαϊλη με τις αρμόδιες υπηρεσίες  του ΕΟΤ   ενώ την Δευτέρα ο ανάδοχος του έργου έχει κληθεί στην Αθήνα προκειμένου να συζητηθούν μαζί του τα ζητήματα που έχουν προκύψει.
Εν τω μεταξύ την   Παρασκευή  14-3-2014 έχει οριστεί από τον αντιδήμαρχο  κ.Δημήτρη Κατσιπανέλη, συνεδρίαση  της επιτροπής που ορίστηκε  στο Δημοτικό Συμβούλιο   προκειμένου να  διαμορφωθούν οι τελικές προτάσεις για την τροποποίηση της μελέτης..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου