Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Απριλίου 22, 2014

ΕΛΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ "3ωρες στάσεις εργασίας τις 23-24-25/4/14"


Το Υπουργείο Παιδείας με την 139628/Γ2(ΦΕΚ τ.Β 2530)Υπουργική Απόφαση και το ΠΔ 170/13 (ΦΕΚ τ.Α 274) επιβάλει να γίνονται μαθήματα στις διακοπές του Πάσχα (μέχρι 3 ημέρες) αλλά με παράταση του διδακτικού έτους(όταν οι ημέρες κατάληψης είναι περισσότερες των 3).Καταργήθηκαν παλαιότερες διατάξεις που έδιναν την δυνατότητα στους συλλόγους διδασκόντων να ρυθμίζουν κατά περίπτωση το θέμα αυτό.

Πιστεύουμε πως αυτά τα θέματα πρέπει να ρυθμίζονται με κριτήρια παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά και με την συνεργασία όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Οι σύλλογοι διδασκόντων με παιδαγωγικά κριτήρια ,και με συνεννόηση με τα συλλογικά όργανα των γονιών και των μαθητών σε κάθε σχολείο, εκτιμούν τα προβλήματα σε σχέση με την ύλη, με καθαρά παιδαγωγικά κριτήρια και οργανώνουν την αναπλήρωσή της.

Υπενθυμίζουμε πως κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει εκπαιδευτικούς να εργαστούν σε θεσμοθετημένες αργίες, χωρίς να έχει προβλεφθεί η αντίστοιχη υπερωριακή απασχόληση.Είναι σαφές πως η εργασία μέσα στις διακοπές του Πάσχα συνιστά πρόσθετη εργασία.

Η ΕΛΜΕ Πρέβεζας αποφάσισε να κηρύξει 3ωρες στάσεις εργασίας από 11π.μ έως 2 μ.μ., τις 23-24-25/4/14 για τα σχολεία όπου οι Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου έχει ορίσει αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές του Πάσχα.

Επίσης το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 3ωρες στάσεις εργασίας από 8π.μ έως 11 π.μ.,τις23-24-25/4/14 για τα σχολεία που έχει οριστεί αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές του Πάσχα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου