Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Απριλίου 01, 2014

Προσπάθειες καταπολέμησης της νόσου της επιληψίας στην Ήπειρο


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014,  συνάντηση της ομάδας ανάληψης δράσεων για την επιληψία.



Παραβρέθηκαν ο κος Δήμας, Νευρολόγος, Διευθυντής στο ΓΝ Ιωαννίνων, η κα Μαρκούλα, Επιμελήτρια Νευρολογίας, υπεύθυνη του ιατρείου επιληψίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ο κος Γεωργίου, Καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο κος Λαγός, Αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εργαζόμενοι στα τμήματα εγκεφαλογραφίας των δύο νοσοκομείων,  ιατροί και ερευνητές, που ασχολούνται με την επιληψία, πάσχοντες από επιληψία και  φίλοι.

Διαπιστώθηκε ότι η επιληψία είναι μια νόσος που αφορά σε μεγάλο αριθμό ασθενών στην περιοχή της Ηπείρου και οι πάσχοντες χρειάζονται πολύπλευρη ατομική, οικογενειακή, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη. Αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος και κατατέθηκαν προτάσεις για τις μορφές και τον χαρακτήρα των δράσεων και των ενεργειών, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν  προς αυτή τη κατεύθυνση.

Εκτιμήθηκε ότι για να υπάρχει ποιότητα και συνέχεια στην προσπάθεια αυτή, αναγκαία είναι η δημιουργία φορέα ενάντια στην επιληψία και για το λόγο αυτό ανατέθηκε σε τριμελή επιτροπή να προβεί στις αντίστοιχες ενέργειες.


Ομάδα Ανάληψης Δράσεων στην Επιληψία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου