Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Απριλίου 15, 2014

Ο καιρός στην Ήπειρο έως και την Κυριακή του Πάσχα


Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το βράδυ στην Ήπειρο, με βροχές, τοπικές καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά.
Αναλυτικά:
Μ. Τετάρτη: Από τα ξημερώματα και από τα βορειοδυτικά θα σημειωθούν βροχές κατά περιόδους έντονες, ενώ θα χιονίσει σε ορεινές περιοχές των νομών  Ιωαννίνων και Άρτας. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στα Γιάννενα από 6 έως 13 βαθμούς, στην Άρτα από 11 έως 14, στην Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα από 13 έως 15, στο Μέτσοβο από 2 έως 7, στην Κόνιτσα από 5 έως 8, και στην Πάργα από 12 έως 15 βαθμούς.

Μ. Πέμπτη: Από τις πρωινές ώρες και κατά διαστήματα έως το βράδυ, θα βρέχει στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου, ενώ στο εσωτερικό της θα σημειωθούν και καταιγίδες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ορεινά τμήματα θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές, ενώ η  θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω πτώση. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα βορειοδυτικά  2 με 4 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 5 μποφόρ.

Μ. Παρασκευή: Άστατος καιρός σε ολόκληρη την Ήπειρο, με νεφώσεις, σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ χιονόνερο ή χιόνι θα σημειωθεί και σε ημιορεινές περιοχές του νομού Ιωαννίνων. Το βράδυ και από τα δυτικά τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενίσουν.

Με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, από το Μ. Σάββατο ο καιρός θα αρχίσει σταδιακά να βελτιώνεται, δεν θα λείψουν όμως, κυρίως το  πρωί, οι τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. ΤηνΚυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με λίγες μόνο νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει 2 με 4 βαθμούς.

epirusmeteo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου