Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Απριλίου 30, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ανακοινώσεις για την Πρωτομαγιά


ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΗ, ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΤΕ 10.00 π.μ, ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ


Από το Σικάγο του 1886, η Πρωτομαγιά ήταν και είναι η κομβική ημερομηνία, που κατάφερνε να συνδέσει το χτες με το σήμερα στην ιστορία των αιματηρών αγώνων του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, ενάντια στην εξαθλίωση, την ανέχεια, την φτώχια, την τρομοκρατία των καπιταλιστών και του κράτους τους. 128 χρόνια μετά, συνεχίζουμε να τιμάμε τους ήρωες και τους αγώνες της τάξης μας, διατρανώνοντας πως η πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση, παραμένει επίκαιρη και αναγκαία όσο ποτέ.  

Σήμερα, οι καπιταλιστές  μας δείχνουν με τον πιο ωμό τρόπο, πως δε θα κάνουν ούτε βήμα πίσω, από το στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την αφαίμαξή μας, την υποτίμηση της εργατικής δύναμης, την απαξίωση της ίδιας της εργασίας και της ίδιας της ζωής μας. Η «ανάπτυξη» που σχεδιάζουν περιλαμβάνει στρατιές εργαζομένων - ομήρων στα σκλαβοπάζαρα των νέων αγορών.  

Η συγκυβέρνηση του κεφαλαίου, της τροϊκας και της Ε.Ε., οξύνει όλο και πιο πολύ τις αντιθέσεις στο πεδίο του ταξικού πολέμου. Πετάει εκατομμύρια εργαζόμενους στην ανεργία και την πείνα, πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, ανατρέπει δικαιώματα και κατακτήσεις, καταργεί με νόμους τις Συλλογικές Συμβάσεις, χαρίζει τον πλούτο που εμείς παράγουμε στα αφεντικά.  Επιστρατεύει τα ΜΑΤ, τους δικαστές και τα Μ.Μ.Ε. για να τρομοκρατήσει και να καθυποτάξει. Ακονίζει τις ξιφολόγχες των φασιστικών συμμοριών, για να τους ρίξει πάνω στο εργατικό κίνημα, όταν τα βρει σκούρα.  Την ίδια στιγμή πριμοδοτεί προκλητικά με φορολογικές ελαφρύνσεις και άλλα κίνητρα τους εργοδότες, για να ξεπεράσουν την κρίση τους και να δημιουργήσουν τους νέους όρους της εκμετάλλευσής μας, με μνημόνια και πολυνομοσχέδια.

Μπροστά στην ολομέτωπη αντεργατική επίθεση που δεχόμαστε, δεν πρέπει να μείνουμε με τα χέρια κατεβασμένα. Η εργατική τάξη οφείλει να επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις της και να τους ανατρέψει. Μην εναποθέτουμε ελπίδες σε αυτούς που υπόσχονται καλύτερη διαχείριση του καπιταλισμού. Το σύστημα της εκμετάλλευσης δε φτιασιδώνεται - ανατρέπεται! Μπορούμε να υψώσουμε το ανάστημά μας, να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να οργανωθούμε, να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας. Αντιστεκόμαστε συλλογικά σε κάθε χώρο δουλειάς, μαζικοποιούμε τα σωματεία, ενισχύουμε των ταξικά σχήματα και δουλεύουμε για τον αποτελεσματικό συντονισμό τους. Στηρίζουμε παντού διακλαδικές επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης. Πολεμάμε τον εργοδοτικό  και κυβερνητικό συνδικαλισμό της προδοσίας, της συνθηκολόγησης και της ανάθεσης. Μόνο έτσι θα υπάρξει αποτελεσματική αντίσταση στην συντριπτική επίθεση. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για μια μεγάλη εργατική αντεπίθεση.

Προμετωπίδα της πάλης μας πρέπει να γίνει η μάχη για την υπεράσπιση των συμβάσεων, στην κατεύθυνση της διεύρυνσης τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας αλλά και με στόχο την προστασία των άνεργων. Ας το πάρουμε χαμπάρι, κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει ούτε το ελάχιστο. Ποτέ δεν μας χάρισαν άλλωστε. Όλα κατακτιούνται.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩ και ΡΗΞΗ με την  Ε.Ε. Διαγραφή του χρέους
Κατάργηση των μνημονίων και δανειακών συμβάσεων - ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων.
Αυξήσεις σε όλους τους μισθούς και συντάξεις και άρση όλων των περικοπών που επιβλήθηκαν από το Γενάρη του 2010, με υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και των προγραμμάτων εκμετάλλευσης της Ε.Ε. που είναι εργαλεία μετατροπής των εργαζομένων σε συγχρόνους δούλους
Απαγόρευση των απολύσεων.
Δημόσια, δωρεάν  υγεία για όλους. Κατάργηση της εργατικής εισφοράς στα ασφαλιστικά ταμεία. Όλο το κόστος σε εργοδοσία και κράτος.  
Επίδομα ανεργίας, ίσο με το βασικό μισθό, για όλους. Πλήρης πρόσβαση των ανέργων στην υγεία, τις συγκοινωνίες, και σε όλες τις κοινωφελείς υπηρεσίες. Ο χρόνος ανεργίας να μετρά στα συντάξιμα έτη.
Να περάσουν στο δημόσιο οι τράπεζες και οι στρατηγικοί τομείς και επιχειρήσεις, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο.
Για δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, ενάντια στον ολοκληρωτισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και τη φασιστική βία. Σύγκρουση με τον ρατσισμό και τις φασιστικές συμμορίες.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

1η Μάη 1886 μέρα τιμής και θυσίας των εργατών και εργατριών του Σικάγου.
1η Μάη 2014 μέρα αγώνα της εργατικής τάξης, των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού ενάντια στις πολιτικές Κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ που ξεθεμελιώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.

1η Μάη μέρα αγώνα για την υπεράσπιση και κατοχύρωση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που βάλλονται βάναυσα από τον αυταρχισμό και την κρατική τρομοκρατία.

1η Μάη 2014 μέρα αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μετά από 100 χρόνια, ενάντια στην προσαρμογή του δημόσιου σχολείου στις επιταγές της αγοράς και των επιχειρήσεων, στη μετατροπή και υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης σε εφήμερη κατάρτιση και απλήρωτη εργασία μέσω της μαθητείας.

1η Μάη 2014 μέρα αγώνα των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονιών, του εργαζόμενου λαού για ένα ενιαίο δημόσιο και δωρεάν, 12χρονο σχολείο των αναγκών και των οραμάτων μας, που χωρά όλη τη γνώση, που δίνει εφόδια και δυνατότητες να κατανοούν οι νέοι και οι νέες τη θέση τους μέσα στον κόσμο και την κοινωνία, να αναγνωρίζουν τους ταξικούς προσδιορισμούς που την καθορίζουν, να είναι έτοιμοι να μπουν στον αγώνα για να την αλλάξουν.

Αυτό το δρόμο μας έδειξε η θυσία των εργατών του Σικάγου και οι αγώνες των εργατών και εργαζομένων του κόσμου.
Η Πρωτομαγιά δεν είναι μνημόσυνο χαμένων δικαιωμάτων αλλά προσκλητήριο αποφασιστικού αγώνα για την υπεράσπιση και τη διεύρυνσή τους.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις για την 1η Μάη.

Τίποτε δεν χαρίζεται! Όλοι στον αγώνα!
Να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου!

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ  10 π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ



        1η ΜΑΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΙΣ 10.00π.μ.
ΚΑΙ 12.00 μ.μ. ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΠΠΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ
          ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Δεν ανοίγουμε σήμερα δε δουλεύουμε γιορτή έχουμε
ξόδι έχουμε κόκκινα πουκάμισα κόκκινα γαρίφαλα. 
Μην τους φοβάσαι στο φόβο σου ποντάρουν
                                                               (Γιάννης Ρίτσος)
Oι εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγου δείχνουν το δρόμο των αγώνων απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά
Η 1η Μάη είναι η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά αγωνιστικά τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ταξική πάλη με το κεφάλαιο και τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, διατρανώνοντας την απόφαση της να συνεχίσει ως το τέλος, ως τη νίκη.
Αποτελεί σύμβολο στον αγώνα των εργαζόμενων για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Η 1η Μάη μας καλεί, να προωθήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ενότητα της τάξης μας, για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση.
Να δημιουργήσουμε τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.
Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια!
Γι’ αυτό κάντε την απεργία της πρωτομαγιάς, μέρα αγωνιστικής διεκδίκησης και εκδήλωσης της αγανάκτησης και της οργής σας. Πυκνώστε τις γραμμές των σωματείων, μπείτε στους συλλογικούς αγώνες με πίστη στο δίκιο σας. Να πούμε όχι στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, στη σύγχρονη δουλεία. Να βροντοφωνάξουμε πως «δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε».
Η πρωτομαγιά είναι κόκκινη! Μέρα διεθνιστικής αλληλεγγύης βαμμένη με το αίμα των εργατών του Σικάγου, των αμέτρητων θυσιών και των αναρίθμητων ηρώων της εργατικής τάξης που έπεσαν στις συγκρούσεις της ταξικής πάλης. Μέρα που οι εργάτες σε όλο τον κόσμο δείχνουν τις γροθιές τους, επιδεικνύουν στους εκμεταλλευτές τη δύναμη τους. Μέρα που προβάλλονται τα σύγχρονα αιτήματα των εργαζομένων για αξιοπρεπή ζωή, αιτήματα ανακούφισης της εργατικής οικογένειας από τα βάρβαρα μέτρα των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους.
Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε χαρίστηκαν, δεν παραχωρήθηκαν από τους εκμεταλλευτές εξαγοράζοντας την ταξική ειρήνη. Κατακτήθηκαν με αδιάκοπους σκληρούς αγώνες, με οργάνωση και αντοχή.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Η 1η ΜΑΗ είναι απεργία.
Τα μηνύματα της πρωτομαγιάς να μπουν μέσα στους τόπους δουλειάς. Να περάσουν τις πύλες των εργοστασίων, να γίνουν μάθημα σε κάθε σχολείο και σχολή.
Οι σταθεροί σχεδιασμοί ευνουχισμού της εργατικής πρωτομαγιάς και η προσπάθεια εκφυλισμού της, από την εργοδοσία και την κυβέρνηση, δε θα περάσει! Ο τρόμος που νιώθουν μπροστά στο δέος των αγώνων που βάζουν σε κίνδυνο την κυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, να μεγαλώσει. Η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού έχει το δίκιο και τη δύναμη να ανατρέψει σχεδιασμούς, να δημιουργήσει τριγμούς στην εξουσία των εκμεταλλευτών μας.
Όχι άλλες θυσίες για τα συμφέροντά τους!
Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων

 Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
Είναι καθήκον σήμερα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να πάρουμε την ατομική και συλλογική ευθύνη. Η ανακούφιση και η λύτρωση από τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής-λαϊκής οικογένειας δε θα έρθει αυτόματα, δε θα πραγματοποιηθεί μονομιάς. Δε θα γίνει χωρίς την παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις, τη συμμετοχή των εργαζομένων στις συλλογικές διαδικασίες, την οργάνωση στα σωματεία, τη σύγκρουση στους τόπους δουλειάς.
Στις σημερινές συνθήκες υπάρχουν αιτήματα αναχαίτισης της επίθεσης που απαντούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Αιτήματα που πρέπει να γίνουν κτήμα των εργαζομένων, να μπουν στη ζωή των σωματείων, να παλεύονται χωρίς ηττοπάθεια στα εργοστάσια και στους τόπους δουλειάς.
Εμείς έχουμε τη δύναμη! Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά!
Δεν υπάρχει βήμα πίσω από το αίτημα για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους και όλες, με κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, με υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος.
Κανένας εργαζόμενος να μη δουλεύει χωρίς συλλογική σύμβαση. Να καταργηθεί ο άθλιος διαχωρισμός των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
·      Κανένας νέος εργάτης να μη δουλεύει για ψίχουλα, κανένας εργαζόμενος σπουδαστής με βάση την πρακτική του να μη δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί.
·      Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων ανεργίας, της τζάμπα εργασίας στις επιχειρήσεις, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα με ημερομηνία λήξης.
·      Να δυναμώσει το πλέγμα προστασίας της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, της εργαζόμενης γυναίκας.
·      Να αγωνιστούμε για σύγχρονη αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους, για δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες
·      Να υπερασπιστούμε τα ταξικά μας αδέλφια, να δυναμώσει η κοινή οργάνωση και πάλη Ελλήνων και μεταναστών κατά της βαρβαρότητας και της εξουσίας των μονοπωλίων, ενάντια στον ρατσισμό και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και του πολέμου.
Εμείς να γίνουμε οι αφέντες του πλούτου που παράγεται.
Χωρίς εμάς δε μπορεί να υπάρξει πλούτος.
Δίχως, όμως, τους καπιταλιστές, μιας χούφτας παρασίτων, μπορεί.
Είμαστε η τάξη του παρόντος και του μέλλοντος.
Ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε συμμάχους στα άλλα λαϊκά στρώματα.

Παλεύουμε για την ανασυγκρότηση σε ταξική βάση του συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος.
Προωθούμε τη λαϊκή συμμαχία με τους αυτοαπασχολουμένους της πόλης και του χωριού, μικροπαραγωγούς όλων των κλάδων, τις γυναίκες μας, τα παιδιά μας.
Ανοίγουμε το δρόμο για ένα ελπιδοφόρο αύριο.

Να σηκωθούν ψηλά οι σημαίες του αγώνα, οι σημαίες της ταξικής πάλης!
Στον κόκκινο δρόμο των εργατών του Σικάγου και των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας, συνεχίζουμε ανυποχώρητα για την οργάνωση του λαού μας.

Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1η ΜΑΗ   ΣΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΙΣ 10.00π.μ.
ΚΑΙ 12.00 μ.μ. ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΠΠΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ


Η εργατική πρωτομαγιά αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μία περίοδο που στην Ευρώπη κυριαρχεί το δόγμα της λιτότητας και η αποδιάρθρωση του κοινωνικού κράτους και η συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων.


Σε αυτή τη συγκυρία, οι πολίτες δεν μπορούν παρά να ενώσουν τις φωνές τους με τις προσπάθειες που γίνονται για συνολική αλλαγή πορείας της Ευρώπης. Αγωνιζόμαστε, για την αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη, ώστε και η χώρα μας να καταφέρει να βγει από την κρίση και να οδηγηθεί στην ανάπτυξη και την ανάκαμψη. Είναι ο μόνος δρόμος, για να σταματήσει ο κατήφορος της ανεργίας και να προστατευθούν τα εργασιακά δικαιώματα.
                                                                              
                                                                                          30-04-2014
                                                                                       Ν.Ε ΔΗΜΑΡ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Την 1η Μάη τιμούμε τους εργάτες όλου του κόσμου, που με αγώνες, θυσίες και αίμα οδήγησαν στην κατάκτηση εργασιακών δικαιωμάτων και άνοιξαν τον δρόμο για γενικότερες οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές, φυλετικές προοδευτικές κατακτήσεις.
Σήμερα στην Ελλάδα, οι ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές των τελευταίων χρόνων επιδιώκουν, με βάρβαρα αυταρχικό τρόπο να ξεπεράσουν την βαθειά καπιταλιστική κρίση σε βάρος των συμφερόντων των πολλών, βυθίζοντας στην φτώχεια και στην εξαθλίωση την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών είναι γνωστά: ανεργία πάνω από 30%, μείωση μισθών και ημερομισθίων κοντά στο 50%,  πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, διάλυση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, της δημόσιας  παιδείας, της κοινωνικής πρόνοιας.

Μεγάλο θύμα αυτής της πολιτικής είναι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατά συνέπεια όλοι εμείς που ζούμε στις πόλεις και τα χωριά του Δήμου Πρέβεζας.
Το ερώτημα λοιπόν που μπαίνει σήμερα είναι:

για πόσο ακόμα θα υπομένουμε την καταστροφική αυτή πολιτική για μας τους ίδιους, τα παιδιά μας, το τόπο μας;

για πόσο ακόμα θα υπομένουμε αυτούς που υπηρετούν αυτή τη πολιτική και τα κόμματά τους;

για πόσο ακόμα θα υπομένουμε στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  αυτούς που σκύβουν το κεφάλι, χειροκροτούν και εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές;
Οι επερχόμενες εκλογές του Μάη 2014  αποτελούν ευκαιρία:
για να πούμε ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ,

για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σ’ αυτήν την πολιτική υποβάθμισης της ζωής μας,

για να στηρίξουμε εκείνες τις δυνάμεις που αντιπροσωπεύουν το νέο, το καθαρό, το άφθαρτο,

για να στηρίξουμε εκείνες τις δυνάμεις που φέρνουν μιαν άλλη πολιτική, μια πολιτική υπεράσπισης των συμφερόντων των πολλών, μια πολιτική που σχεδιάζεται, εφαρμόζεται και κρίνεται με την ενεργή συμμετοχή των πολλών, των ίδιων των δημοτών.

18 ΜΑΗ 2014 : ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ‘‘ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ’’
                        ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου