Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Απριλίου 25, 2014

Για μια Πρέβεζα χωρίς αποκλεισμούς



Για μια Περιφέρεια προσιτή, προσβάσιμη και φιλόξενη σε κάθε άτομο με ή χωρίς αναπηρία


Τα άτομα με αναπηρία πρέπει να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους σε ισότιμη βάση με όλους τους άλλους πολίτες χωρίς διακρίσεις.

Στα πρώτα μισά χρόνια της ζωής μου ήμουν κι εγώ αρτιμελές άτομο με πλήρη συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα και στα τελευταία μισά άτομο με αναπηρία.

Στα τελευταία αυτά χρόνια και με τη συνδρομή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία ίδρυσα το Σύλλογο ΑμεΑ Ν. Πρέβεζας, αγωνίστηκα και αγωνίζομαι να κατανοήσουν όλοι την ανάγκη του μη κοινωνικού αποκλεισμού για μια κοινωνία χωρίς φραγμούς και διακρίσεις και την καλύτερη ποιότητα ζωής για όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένοι, γυναίκες εγκυμονούσες).

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην προσβασιμότητα ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά ζωτικής σημασίας (χώρους υγειονομικής περίθαλψης, δημόσια και ιδιωτικά καταστήματα, χώρους αναψυχής) οφείλεται στην νοοτροπία των ανθρώπων.

Η προσβασιμότητα πρέπει να  είναι δικαίωμα όλων και όχι προνόμιο μερικών.

Η υποψηφιότητά μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας με το συνδυασμό Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη το Στράτο Ιωάννου, ο οποίος έχει επιδείξει μεγάλη ευαισθησία στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία, έχει μοναδικό στόχο να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία των ανθρώπων. Να τους ενθαρρύνουμε να αρχίσουν να σκέφτονται τα άτομα με αναπηρία και να κατανοούν τις ανάγκες τους. Για να το πετύχουμε αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε την ισότητα, τη μη διάκριση, την ένταξη των ανθρώπων αυτών στην κοινωνία.

Βασίλης Δημόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου