Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Απριλίου 15, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Παρουσίαση ψηφοδελτίου της κ.Γεροβασίλη για την Π.Ε. Πρέβεζας


Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, επικεφαλής της παράταξης "ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ" παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε.Πρέβεζας το ψηφοδέλτιο της παράταξης για την Π.Ε.Πρέβεζας.


Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης είναι ο κ.Κωνής με περιφερειακούς συμβούλους τους εξής:



Βαγγέλης Αυδίκος, καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Έφη Γιώτη –Δημητρίου, φιλόλογος καθηγήτρια.
Ηλίας Κακοσίμος, υπάλληλος οικονομικών υπηρεσιών  ΓΝ Άρτας.
Bιολέτα Καλδάνη  - Παπαχρήστου, συνταξιούχος φιλόλογος.
Νίκος Καρατζένης,   φιλόλογος καθηγητής, συγγραφέας
Γιάννης Κορωναίος, γεωπόνος , εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.
Χρήστος Κοτσίνης, πολιτικός μηχανικός Τ.Ε., ελεύθερος επαγγελματίας
Μυρτώ Λέτσου, δικηγόρος
Χαράλαμπος Πάνης, γεωπόνος, Προϊστάμενος της Νομαρχιακής Μονάδας Πρέβεζας  ΟΠΕΚΕΠΕ
Δονύσης Παπανίκος, γεωλόγος, υπάλληλος ΙΓΜΕ
Βασίλης Παπαδήμας, συμβασιούχος ΥΠΟ,   κτηνοτρόφος.
Σωτήριος Τζιμούλης, αγρότης .



Παρακολουθήστε απόσπασμα από τις δηλώσεις της κ.Γεροβασίλη.




Στην ομιλία του ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης κ.Κωνής ανέφερε:

Φίλες και φίλοι,
Αγαπητοί εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε στην πόλη μας.
Πολίτες της Πρέβεζας.
Παρουσιάζουμε σήμερα εδώ στην Πρέβεζα, το ψηφοδέλτιο της Π.Ε. Πρέβεζας του συνδυασμού μας «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»  που έχει επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη.
Του  συνδυασμού , που αμέσως με την δημιουργία του,  άρχισε να διαμορφώνει τους όρους για  την ανατροπή της σημερινής  αυταρχικής, αντιλαϊκής και συντηρητικής πολιτικής που άσκησε  η διοίκηση Καχριμάνη  τα τελευταία τριάμισι  χρόνια στην Ήπειρο και την Πρέβεζα.
Ήρθε η ώρα η Ήπειρος να αλλάξει  σελίδα…
Ήρθε η ώρα η Ήπειρος να κάνει την ανατροπή …
Φίλες και φίλοι
Γνωρίζουμε ότι  μπροστά μας έχουμε  μία δύσκολη εκλογική μάχη.
Μια  μάχη  που όλα δείχνουν  ότι θα την κερδίσουμε .
 Θα  την κερδίσουμε γιατί    οι  άνθρωποι του μόχθου    και της  δημιουργίας  στους οποίους απευθυνόμαστε,  έχουν κατανοήσει πλέον  ότι δεν μπορούν    να περιμένουν τίποτε   από το μνημονιακό  και παλαιοκομματικό κατεστημένο  που διαχειρίζεται τα κοινά της  Περιφέρεια μας   τα τελευταία χρόνια .
Στόχος μας   με τις προτάσεις και το πρόγραμμα μας :
-        Να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες.
- Να δημιουργήσουμε μια περιφέρεια με δημοκρατικό σχέδιο, κοινωνική ευθύνη, συμμετοχή και αξιολόγηση, που θα εμπνέει εμπιστοσύνη, συνέπεια και αποτελεσματικότητα. 
- Να διεκδικήσουμε αυτά που καθιστούν το θεσμό ουσιαστικό υπηρέτη και εκφραστή της βούλησης του λαού της Ηπείρου. 
-Να εκμεταλλευτούμε όλη την διαθέσιμη χρηματοδότηση ενισχύοντας νέες προσπάθειες που ανοίγουν θέσεις εργασίας, στηρίζοντας τα εγχειρήματα αλληλέγγυας οικονομίας, προστατεύοντας το φυσικό περιβάλλον, για να είναι ο θεσμός της Περιφέρειας  ανάχωμα στις συνέπειες της ανθρωπιστικής κρίσης.
- Να αξιοποιήσουμε όχι μόνο αυτά που με τακτικές ελεημοσύνης παρέχει η κεντρική εξουσία  αλλά και αυτά, που αποτελούν απαίτηση των παραγωγικών και κοινωνικών δυνάμεων που μαζί τους θα διεκδικήσουμε και θα πάρουμε. 
Τέλος
- Να μετατρέψουμε τον θεσμό της Περιφέρειας από πυλώνα της τρόικας , του Φούχτελ και του Παρατηρητηρίου ,  σε πυλώνα αντίστασης των κατοίκων, γιατί θεωρούμε ότι η πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων του θεσμού, περνάει μέσα από την ανατροπή σε κεντρικό επίπεδο, περνάει μέσα από την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών τους, από την μη αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, περνάει μέσα από το σχέδιο της κυβέρνησης της αριστεράς για συνολική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος του κόσμου της εργασίας.

Φίλες  και φίλοι,
Αυτοί που  επαίρονται για το ανύπαρκτο έργο τους ,  έχουν κάνει,  ειδικά την  Πρέβεζα, την πιο φτωχή περιφερειακή ενότητα  την Ηπείρου,  
-        την  έχουν τελευταία σε όλους τους οικονομικούς δείκτες παρόλο τον πλούτο της και τις τεράστιες δυνατότητες  της περιοχής μας . 
-        Την έχουν   στην πρωτιά όμως  ανάμεσα στις περιφερειακές ενότητες   όλης της χώρας ,  με τις χειρότερες οδικές υποδομές.
-        Την έχουν στην πρωτιά στο κλείσιμο των επιχειρήσεων  και επαγγελματικών  δραστηριοτήτων  για το πρώτο τρίμηνο του 2014, στο ποσοστό της ανεργίας και του αριθμού των κατοίκων της (κυρίως νέων)  που φεύγουν για το εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας.
 Αυτοί  που επαίρονται για το δήθεν έργο τους  για την  τουριστική ανάπτυξη  στην περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας, (έργο που κυρίως συνίσταται στην συμμετοχή τους σε διάφορες εκθέσεις  και στην υπογραφή μνημονίων συνεργασίας)   
-        κρύβουν  ότι αυτή η τουριστική ανάπτυξη στηρίζεται πάνω  στις πλάτες των εργαζομένων στις υπηρεσίες τουρισμού που τα τελευταία χρόνια  βλέπουν το εισόδημά τους  να μειώνεται δραματικά – κάποιοι από αυτούς δεν θα πληρωθούν ποτέ για την δουλειά τους.

Φίλες και φίλοι
Το ψηφοδέλτιο της ΠΕ Πρέβεζας αποτελείται από πολίτες, καταξιωμένους στην κοινωνία και στους εργασιακούς χώρους, που χρόνια συμμετέχουν  στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες  της περιοχής.
-        Στόχος μας  η  ανατροπή της σημερινής  πραγματικότητας, στην οποία έχουν οδηγήσει οι πολιτικές διαχείρισης  και οι πολιτικές υποταγής στο μνημόνιο.  
-        Στόχος μας να καταργήσουμε το  πελατειακό «κράτος Καχριμάνη» , που στην Π.Ε. Πρέβεζας  άρχιζε να γίνεται ορατό.  Το «κράτος Καχριμάνη»  δημιουργείται  με το να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια  νόμους, εγκυκλίους και κανόνες ,  κουρελιάζοντας  την διοίκηση,  ορίζοντας  δντες και προϊσταμένους έξω από κάθε έννοια αξιοκρατίας και  ιεραρχίας  με  την ταυτόχρονη  υποβάθμιση  όσων  δντων  δεν είναι αρεστοί.
Θα αγωνιστούμε :
-        Για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Π.Ε.    
-        Για την  δημιουργία προϋποθέσεων  που θα οδηγήσουν  στην μείωση της ανεργίας.  
-        Για την Υγεία  με την ενίσχυση του Νοσοκομείου που στην Πρέβεζα  έχει εγκαταλειφθεί  περιμένοντας  το  οριστικό κλείσιμό του .
-        Για την Παιδεία στηρίζοντας το υπάρχον τμήμα των ΤΕΙ  διεκδικώντας την αναβάθμισή του, αλλά και των άλλων εκπαιδευτικών δομών.
-        Για  την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής  τόσο στο επίπεδο της παραγωγής όσο και στο επίπεδο της εμπορίας,  μειώνοντας την εξάρτιση από τους μεσάζοντες, ενισχύοντας το συνεταιριστικό μοντέλο (πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών)
-         Για την  υπεράσπιση του περιβάλλοντος και  της δημόσιας περιουσίας.
Πολίτες της Πρέβεζας
Σε αυτό το δύσκολο, αλλά όμορφο αγώνα σας καλούμε όλους, μακριά από αγκυλώσεις και προκαταλήψεις του παρελθόντος. 
Είμαστε ικανοί να βάλουμε την περιφέρεια σε μια νέα τροχιά κοινωνικής ανάπτυξης. 
Είμαστε ικανοί  να ανατρέψουμε τους σημερινούς πολιτικούς συσχετισμούς και τις συντηρητικές πολιτικές. 
Είμαστε ικανοί να τα ανατρέψουμε  όλα !!! 
Και θα τα καταφέρουμε !!!    

Σε καιρούς που υποχωρούν οι  αξίες της δημοκρατίας , της κοινότητας, της αλληλεγγύης και της ισότητας , σε καιρούς που οι αξίες  του ιδιοτελούς συμφέροντος  κυριαρχούν.

Σε καιρούς που οι μνημονιακές πολιτικές – εντολές των δανειστών και της τρόικα, που εφαρμόζουν οι συγκυβερνήτες  των τελευταίων χρόνων , δημιουργούν εκατομμύρια ανέργους και  σαρώνουν στο πέρασμά του,  τους εργαζόμενους  στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους  αγρότες, συνθλίβοντας τον κοινωνικό ιστό της χώρας και οδηγώντας  την μορφωμένη νεολαία  στο νέο κύμα μετανάστευσης .

Πιστεύουμε πως μπορούμε να πάμε κόντρα στο ρεύμα !!!
Είμαστε ικανοί να διαχειριστούμε  τις τοπικές δημόσιες υποθέσεις.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δίπλα και μαζί με τον πολίτη μπορεί να συγκροτεί απαντήσεις στην  καθημερινότητά του, να χτίζει υποδομές, να σχεδιάζει και επιχειρεί βήματα στο μέλλον, να αλλάζει τους συσχετισμούς, να οργανώνει αντιστάσεις , να επιχειρεί υπερβάσεις  και να ανατρέπει την υφιστάμενη κατάσταση.

Μπαίνουμε στην  μάχη της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης στην  πιο πτωχή περιφέρεια της Ε.Ε.,  την Ήπειρο ,  δεσμευόμενοι  για τη ριζική ανατροπή του υπάρχοντος  θεσμικού πλαισίου, γνωρίζοντας  όμως ότι και σήμερα  υπάρχουν  περιθώρια άσκησης διαφορετικής πολιτικής, με ριζοσπαστικά, αγωνιστικά, προοδευτικά, δημοκρατικά χαρακτηριστικά .

Αρνούμαστε  να εγκλωβιστούμε στην λογική της διαχείρισης που επιβάλλει  το πλαίσιο του «Καλλικράτη». Αρνούμαστε να είμαστε ιμάντες μεταβίβασης των εντολών των Υπουργείων και διεκπεραιωτές διοικητικών υποθέσεων. Θεωρώντας ότι  το τεκμήριο αρμοδιότητας  ανήκει στις περιφερειακές αρχές και όχι στην κεντρική εξουσία, δεσμευόμαστε να είμαστε δίπλα στους πολίτες  υπερασπιζόμενοι ατομικά και συλλογικά  τα δικαιώματά τους σε όλες τις υποθέσεις.

Η Πρέβεζα, η  Ήπειρος, οι Πρεβεζάνοι, οι Ηπειρώτες  αξίζουν καλύτερο μέλλον. Θα παλέψουμε γιαυτό !!!

Βιογραφικό Σημείωμα
 Δημήτριος   Κωνής 
Γεννήθηκε το 1958 στη Μυρσίνη Πρέβεζας.
Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Πρέβεζας και σπούδασε  Οικονομικά και Νομικά  στο Πανεπιστήμιο Αθήνας.  Εργάσθηκε ως φορολογικός σύμβουλος επιχειρήσεων και ως αναπληρωτής καθηγητής σε ΤΕΛ.
Από το 1990 είναι δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Πρέβεζας και ασκεί μάχιμη δικηγορία . Είναι  ιδρυτικό μέλος   της    « Πανελλήνιας  Ένωσης   Δικηγόρων  για τις  Γερμανικές  Αποζημιώσεις»

Είναι νομικός σύμβουλος  του υποκαταστήματος  Πρέβεζας της Εθνικής Τράπεζας  και  πολλών εργατικών σωματείων. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στα ΤΕΙ Πρέβεζας. Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής του ΕΚΕΠις  και διδάσκει εργατικό δίκαιο  σε σεμινάρια ανέργων και εργαζομένων.

Από τα φοιτητικά  του  χρόνια συμμετέχει  ενεργά σε συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες μέσα από τις γραμμές της Αριστεράς.

 Μέλος της Ν.Ε.  Πρέβεζας του  ΣΥΝ  από το 1993 μέχρι το 2010. Στις εκλογές του 1993 ήταν  υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΝ  στο Νομό  Πρέβεζας.
Το 1994 εκλέχτηκε  νομαρχιακός σύμβουλος της Ν.Α. Πρέβεζας και το  2006 δημοτικός σύμβουλος  του δήμου Πρέβεζας. Διετέλεσε πρόεδρος της  Δημοτικής  Επιτροπής Παιδείας και του Αθλητικού Οργανισμού του  δήμου Πρέβεζας .

Έχει εκλεγεί  πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας (1999-2005) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου  (1993,2011,2014) .  Είναι πρόεδρος του  αθλητικού σωματείου καλαθοσφαίρισης  « Σ.Κ. Νικόπολη Πρέβεζας».

Είναι παντρεμένος και έχει  δύο παιδιά.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου