Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Απριλίου 24, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ:Σύσκεψη για θέματα πολιτικής προστασίας,στην Αστυνομική Διεύθυνση



Σύσκεψη με εκπροσώπους των Δήμων του Νομού για θέματα πολιτικής προστασίας θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της εγκατάστασης και συντήρησης σειρήνων συναγερμού.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η Υπηρεσία Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης για την αναβάθμιση του συστήματος Συναγερμού της χώρας σε περίπτωση «εχθρικής επιδρομής και απειλής από ραδιενεργό διασπορά και βιοχημικές μολύνσεις».

Από τα αποτελέσματα των ασκήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί διαπιστώθηκε ότι οι υπάρχουσες Σειρήνες Πολιτικής Άμυνας δεν είναι δυνατό να καλύψουν ηχητικά τα μεγάλα αστικά κέντρα της Περιφέρειας διότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα με την οικοδομική και πολεοδομική ανάπτυξη που έχει συντελεστεί. 

Επίσης στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα υπάρχει αύξηση της ηχορύπανσης ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι υπάρχουσες σειρήνες συναγερμού έχουν εγκατασταθεί προ πολλών δεκαετιών (ακόμη και το 1955).

Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη πρόταση, σειρήνες συναγερμού θα πρέπει να τοποθετηθούν σε Πρέβεζα, Φιλιππιάδα, Θεσπρωτικό, Καναλλάκι και Πάργα.

Η επιτροπή που θα συνεδριάσει την Παρασκευή θα προχωρήσει στην πρόταση για τις θέσεις εγκατάστασης των σειρήνων συναγερμού δεδομένου ότι οι προτάσεις που θα προκύψουν από αντίστοιχες συσκέψεις σε όλη την χώρα θα πρέπει να κατατεθούν, μέχρι τις 30 Απριλίου.

Δημοτική Ραδιοφωνία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου