Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Απριλίου 29, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου κ. Βασιλείου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη


Τη Δευτέρα το απόγευμα ο κ. Δημήτρης Βασιλείου  επισκέφτηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας όπου παρακολούθησε την ανάγνωση βιβλίων από τη Λέσχη Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης.


Με αφορμή τη συμβολική αυτή επίσκεψη υπενθυμίζουμε τις θέσεις της Δημοτικής Ριζοσπαστικής  Συνεργασίας για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη:

Η Βιβλιοθήκη μπορεί να παίξει πρωτεύοντα ρόλο στη παροχή γνώσεων στους Δημότες με τη διοργάνωση επιμορφωτικών διαλέξεων, συγκέντρωση και διάδοση των βιβλίων με τοπικό περιεχόμενο, έκδοση περιοδικών κλπ. Θετικό βήμα στην κατεύθυνση αυτή είναι η επανέκδοση των Πρεβεζάνικων Χρονικών και η περαιτέρω ανάπτυξη της Λέσχης Ανάγνωσης, η ενασχόληση των μαθητών σε δραστηριότητες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κατά τους σχολικούς μήνες.

Η Βιβλιοθήκη πρέπει να βρει τρόπους προσέλκυσης των μαθητών με παραρτήματα στις γειτονιές με βιβλία που ενδιαφέρουν κυρίως τους μαθητές και με λειτουργία σε ώρες που μπορούν να τα επισκεφθούν. Τα παραρτήματα αυτά, θα στεγάζονται σε νεανικά στέκια που θα λειτουργούν με ευθύνη των τοπικών συμβουλίων σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα.

Απαιτείταιάμεσα η ηλεκτρονική αναβάθμιση της Βιβλιοθήκης.

Επίσης μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για την δημιουργία ηλεκτρονικών βιβλιοθηκών στα Σχολεία, αφού, όπως είναι γνωστό, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας έχουν κλείσει οι Σχολικές Βιβλιοθήκες.

Σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της Βιβλιοθήκης είναι η συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη του Α.Τ.Ε.Ι. Ηπείρου η οποία, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, είναι η έβδομη καλύτερη Βιβλιοθήκη σε όλη την Ελλάδα!

Πρέβεζα 29/4/2014

Το Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου